Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2021

Dátum: 30.06.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2021

Dozviete sa o tom, ako mestskí policajti pomohli seniorovi zakliesnenému v aute.

V týždni od 21. júna do 27. júna 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1599 udalostí. Medzi nimi bolo aj 410 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1067. V 6 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 1 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v 6 prípadoch so Slobodou zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 14 ľuďom a v 6  prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 8 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí porušovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Porušenie zákazu kladenia ohňov bolo zistené 3 krát. Priestupkom proti občianskemu spolunažívaniu sa mestskí policajti zaoberali v 2 prípadoch a realizáciou stavebných prác mimo vyhradeného času taktiež 2 krát. Za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť bol zo strany mestskej polície riešený 1 majiteľ psa. Kontrola taxi bola vykonaná 1 krát.

Priestupkami v súvislosti s nedodržaním stanovených záverečných hodín v prevádzkových jednotkách sa hliadky mestskej polície zaoberali 3 krát a nepovolené pouličné aktivity riešili v 2 prípadoch. Neporiadok v okolí kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát a nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 2 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 635 prípadoch a 48 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 52 zistili a riešili hliadky mestskej polície na ulici Viktora Tegelhofa.

Vraj to bol policajný inštinkt

Mestskí policajti z Petržalky objavili prevrátené auto na Dudovej ulici. Spomedzi bezpečnostných a záchranných zložiek pomohli ako prví seniorovi, ktorý v ňom zostal uväznený. Toho vytiahli napokon až hasiči cez kufor.

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.