Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2021

Dátum: 24.06.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2021

Dozviete sa o rýchlom zásahu mestských policajtov v prípade bitky dvoch mužov pri Michalskej bráne.

V týždni od 14. júna do 20. júna 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1702  udalostí. Medzi nimi bolo aj 344 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1249. V 1 prípade spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch so Slobodou zvierat. Mestskí policajti v 1 prípade zistili aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 18 ľuďom a v 14 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 3 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Ustanovenia zákona o lesoch porušil 1 motorista. V 4 prípadoch riešili hliadky mestskej polície aj nedodržanie stanovených záverečných hodín v prevádzkach a v 1 prípade priestupok proti majetku.

Mestská polícia sa 5 krát zaoberala riešením nepovolených pouličných aktivít a 6 krát neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk. Za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť bol zo strany mestskej polície riešený 1 majiteľ psa. Za prevádzkovanie exteriérového sedenia bez príslušného povolenia  bolo zo strany mestskej polície riešených 5 majiteľov podnikov a za   nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 2 ľudia.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 8 starých vozidiel a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 766 prípadoch a 66 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 39 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Petržalskej ulici.

Ranná bitka

V sobotu ráno hliadky mestskej polície zasahovali v blízkosti Michalskej brány. Na toto miesto ich privolala svedkyňa, ktorá tvrdila, že videla bitku medzi dvoma mužmi. Mestskí policajti sa na miesto dostavili do troch minút, vďaka čomu dokázali rýchlo podať prvú pomoc zranenému mužovi. Toho útočník fyzicky napadol úderom do tváre. Príslušníci Útvaru zásahovej jednotky a kynológie podozrivého, ktorý sa snažil dostať z miesta činu, následne zadržali. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bol odovzdaný príslušníkom Policajného zboru. Celú udalosť zaznamenal aj mestský kamerový systém. Zraneného muža si prevzali privolaní záchranári, ktorí ho previezli do zdravotníckeho zariadenia.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.