Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2021

Dátum: 15.06.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2021

Dozviete sa o pomoci dievčine v bezvedomí.

V týždni od 7. júna do 13. júna 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1638 udalostí. Medzi nimi bolo aj 349 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1128. V 6 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 1 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a  v 2 prípadoch so Slobodou zvierat. Mestskí policajti 1 prípade zistili aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 14 ľuďom a v 12 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 18 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Ustanovenia zákona o lesoch porušili motoristi celkom 2 krát. V 3 prípadoch riešili mestskí policajti nedodržanie stanovených záverečných hodín v prevádzkach a 1 krát zrealizovali kontrolu taxi. Prípadom užívania verejného priestranstva sa mestskí policajti zaoberali 2 krát, poškodzovaním verejnej zelene tiež 2 krát a nepovolené exteriérové sedenie riešili v 4 prípadoch.

Mestská polícia sa 1 krát zaoberala riešením nepovoleného ambulantného predaja a 10 krát neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk. Za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť boli zo strany mestskej polície riešení 4 majitelia psov. Nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy zistili mestskí policajti 2 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 14 starých vozidiel, 6 nových nelegálnych skládok a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v  prípadoch a 41 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 52 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Kukučínovej ulici.

Dievča sa im podarilo prebrať k vedomiu

K dievčaťu nehybne ležiacemu na zemi na Radlinského ulici, v utorok o 22.00 hod. na základe oznamu, smerovala jedna z našich hliadok. Mestskí policajti sa mladú ženu snažili prebrať k vedomiu, tá však nijakým spôsobom nereagovala. Ihneď ju uložili do stabilizovanej polohy a zároveň privolali záchranárov. Medzičasom sa na miesto dostavili aj štátni policajti. Okoloidúci, ktorí sa v tom čase na mieste taktiež nachádzali, policajtom uviedli, že bolo aj ich snahou dievča prebrať, no bezúspešne. Poradilo sa to však o niekoľko minút neskôr mestským policajtom. Dievčina tvrdila, že jej prišlo nevoľno a odpadla. Bola s ňou veľmi nezrozumiteľná komunikácia, to už však na miesto dorazila aj posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá si ju prevzala a následne previezla do príslušného zdravotníckeho zariadenia.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.