Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2021

Dátum: 02.06.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2021

Dozviete sa o úspechu nášho kynológa Gabriela Katonu a jeho štvrnohého zverenca Akima na medzinárodnej skúške.

V týždni od 24. mája do 30. mája 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1623 udalostí. Medzi nimi bolo aj 288 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1219. V 6 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 5 prípadoch so Slobodou zvierat a 3 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 6 ľuďom a taktiež v 6 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 3 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Priestupok proti majetku bol zo strany mestskej polície riešený 1 krát.

Priestupkom v súvislosti s nedodržaním stanovených záverečných hodín prevádzkovej jednotky sa hliadka mestskej polície zaoberala 1 krát. Mestská polícia riešila 1 krát aj nepovolené pouličné aktivity a v 12 prípadoch neporiadok v okolí kontajnerových stojísk. Nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešili mestskí policajti 1 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 15 starých vozidiel, 3 nové nelegálne skládky a 4 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 720 prípadoch a 50 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 53 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Kukučínovej ulici.

S medzinárodnou skúškou si hravo poradil

Počas víkendu sa kynológ mestskej polície Gabriel Katona so svojim štvornohým pomocníkom nemeckým ovčiakom Akimom od Zaječického potoka zúčastnil skúšok, ktoré mali preveriť Akimove schopnosti a znalosti, ktoré sa počas výcviku a práce so svojim psovodom naučil. Skúška pozostávala z dvoch častí, prvou bolo preverenie poslušnosti služobného psa, tá druhá, sociálna časť, sa zameriavala na jeho správanie sa v dopravnom ruchu. Akim napokon skúšku úspešne zložil, a to so ziskom 50 zo 60 možných bodov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.