Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2021

Dátum: 07.05.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2021

Dozviete sa, ako sme pomáhali žene, ktorú okradli priamo v električke, ale aj o skvelom výkone kynológov mestskej polície a ich psov. 

V týždni od 26. apríla do 2. mája 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1789 udalostí. Medzi nimi bolo aj 277 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
 
zásah kynológia
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1342. V 7 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 3 prípadoch so Slobodou zvierat a 2 krát s bratislavskými hasičmi.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 17 ľuďom a v 16 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 12 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Ustanovenia zákona o lesoch porušili motoristi celkom 5 krát a v 1 prípade mestská polícia zistila realizáciu stavebných prác mimo vyhradeného času. Prípadom poškodzovania verejnej zelene sa hliadka mestskej polície zaoberala 1 krát a v 1 prípade riešili mestskí policajti priestupok na úseku ochrany životného prostredia.

Mestská polícia zistila a riešila v 2 prípadoch aj priestupok proti majetku a 3 krát neporiadok v okolí kontajnerových stojísk. Za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť boli zo strany mestskej polície riešení 2 majitelia psov.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 3 nové nelegálne skládky a 6 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 766 prípadoch a 49 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 68 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Kukučínovej ulici.

Okradol ju priamo v električke

Na dvere Stanice Zásahovej jednotky mestskej polície na Obchodnej ulici vo štvrtok predpoludním zaklopala vystrašená 85-ročná pani, ktorú neznáma osoba okradla o jej osobné veci cestou v električke. Mestské policajtky okamžite o prípade informovali príslušníkov Policajného zboru SR, ako aj kolegov z Expozitúry mestskej polície Bratislava II, ktorí sa v krátkej chvíli dostavili do miesta jej bydliska, aby dohliadli na byt, v ktorom poškodená býva, nakoľko medzi odcudzenými vecami mala okrem osobných dokladov aj kľúče od bytu.

Perfektný výkon

Kynológovia mestskej polície v sobotu počas hliadkovej činnosti prekazili piatim osobám, aby si z budovy na Uránovej ulici v Ružinove, nezákonne odniesli "veci", ktoré im nepatrili. Budova, v ktorej tieto osoby vyčíňali je už určitý čas pod zvýšenou kontrolou mestskej polície, nakoľko tu často dochádzalo ku krádežiam a poškodzovaniu majetku. Perfektný výkon, v spolupráci so psovodmi, podali aj naše služobné psy. Boli to práve ony, ktorým sa počas prepátravania rozsiahleho objektu podarilo nájsť podozrivých mužov snažiacich sa ukryť v jeho zákutiach... avšak márne. Následne bola vyrozumená aj štátna polícia.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.5.2021 / 7.5.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.