Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2021

Dátum: 22.04.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2021

Dozviete sa, ako sme pomáhali zachraňovať ľudské životy.

V týždni od 12. apríla do 18. apríla 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1816 udalostí. Medzi nimi bolo aj 269 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
 
Zásah
 
 
 

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1403. Mestská polícia v štyroch prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v šiestich prípadoch s príslušníkmi hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 9 ľuďom a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 7 krát. Za priestupok proti verejnému poriadku riešili mestskí policajti štyroch priestupcov. Počas týždňa zistili hliadky mestskej polície štrnásť nových skládok a na príslušné úrady bolo nahlásených osem starých vozidiel, ako aj jedenásť prípadov poškodenia dopravných značiek.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát.

Tri priestupky sa týkali porušenia pravidiel ambulantného predaja, jeden znečistenia komunikácie a jeden obťažovania okoloidúcich zi strany niektorých neprispôsobivých občanov.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 777 prípadoch a 66 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov  – 87 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Kukučínovej ulici.

Hasiči smerovali na Beňadickú ulicu

V sobotu po telefonáte z mestskej polície smerovali v predpoludňajších hodinách bratislavskí hasiči do Petržalky na Beňadickú ulicu. Dôvodom ich výjazdu bol rozliaty olej na komunikácii. Ten sa im podaril  z cesty bezpečne odstrániť.

Záchranári v plnom nasadení

Výjazdy pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci si v šiestich prípadoch vyžiadali zásahy k ľuďom, ktorých na verejných priestranstvách postihli rôzne zdravotné problémy. Napríklad v utorok popoludní to bol muž na Gajovej ulici, prípadne o deň neskôr epileptický záchvat iného muža vo večerných hodinách na Nevädzovej ulici. Vo štvrtok popoludní na Poštovej ulici pomoc záchranárov potreboval muž zo zranenou hlavou, ktorý sa navyše policajtom mestskej polície ponosoval na bolesti a tŕpnutie dolných končatín. V tomto prípade mohlo ísť aj o podozrenie na mozgovú cievnu príhodu. Privolaní záchranári po prvotnom ošetrení priamo na mieste muža následne previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.4.2021 / 22.4.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.