Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2021

Dátum: 14.04.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2021

Dozviete sa o pomoci ľuďom v bezvedomí, ale aj o spolupráci so Slobodou zvierat.

V týždni od 05. apríla do 11. apríla 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1619 udalostí. Medzi nimi bolo aj 234 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
 
zach
 
 
 

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1241. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR a v 1 prípade s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 14 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 8 priestupkov proti verejnému poriadku. V 6 prípadoch mestskí policajti zistili neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk, 1 prípad skladovania stavebného materiálu na verejnom priestranstve bez povolenia a 2 prípady znečisťovania odpadom nepovolenými skládkami.  10 prípadov zaznamenali v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Porušenia zákona na ochranu nefajčiarov zaznamenali u 4 ľudí a 8 prípadov požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 1 osobu riešili za nepovolenú pouličnú aktivitu. Ďalej 2 majitelia psov porušil podmienky držania psov, porušenie protipandemických opatrení zistili v 7 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 12 vrakov motorových vozidiel a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 667 prípadoch a  50 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Kukučínovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 58 prípadov.

 

Niečo z našej spolupráce

Kynológovia našej mestskej polície opäť raz ukázali, že sú to policajti na správnom mieste. V nedeľu na Slovanskom nábreží v mestskej časti Bratislava Devín sa aj vďaka nim podarilo zachrániť život 54-ročnému Bratislavčanovi. Na muža policajtov v tejto mestskej časti upozornil náhodný občan. Nakoľko postihnutý nedýchal a nedalo sa mu nahmatať pulz, policajti pristúpili okamžite k jeho oživovaniu a to sa im v priebehu krátkej chvíle aj podarilo. Následne privolaní záchranári pacienta previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

V piatok popoludní náhodný okoloidúci privolal mestských policajtov prostredníctvom volania na linku 159 na Rádiovú ulicu k otočisku zastávky MHD, kde mali ležať 3 ľudia bez domova. Jedna z týchto osôb mala byť zranená na čele a krvácať. Oznam okamžite  hliadky mestskej polície preverili, zranená osoba nekomunikovala a tak k nej privolali pracovníkov RZP, ktorí ju previezli do Ružinovskej nemocnice.

Taktiež v piatok v nočných hodinách si naši kolegovia všimli na Námestí Nežnej revolúcie muža v bezvedomí, ku ktorému okamžite privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci.

Mestskí policajti dostali vo štvrtok oznam o uhynutých zvieratách vo vode na neplatenej pláži na Zlatých Pieskoch. Keď policajti tento oznam po príchode na miesto preverili, zistili, že ide o 2 uhynutých psíkov a privolali na miesto pracovníkov zo Slobody zvierat.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.4.2021 / 14.4.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.