Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2021

Dátum: 08.04.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2021

Dozviete sa, ako sme zachránili život neznámej žene ale aj to, akú nepríjemnú informáciu sme odovzdali majiteľovi pojazdného bufetu. 

V týždni od 29. marca do 4. apríla 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1538 udalostí. Medzi nimi bolo aj 228 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
 
most
 
 
 

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1170. V 5 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch so Slobodou zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 21 ľuďom a v 8 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 4 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Ustanovenia zákona o lesoch porušili motoristi celkom 5 krát a v 1 prípade mestská polícia riešila nepovolené pálenie odpadu, ale aj nerešpektovanie zákazu vjazdu s bicyklom či nepovolený ambulantný predaj.

Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 4 ľudia. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 7 krát a priestupok na úseku ochrany životného prostredia v 1 prípade. Mestskí policajti okrem toho zistili a riešili v 1 prípade aj priestupok proti majetku, 1 krát priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a v 1 prípade užívanie verejného priestranstva bez príslušného povolenia.

Za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť bol zo strany mestskej polície riešený 1 majiteľ psa. Nepovolené pouličné aktivity mestskí policajti zistili 1 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 19 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 5 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 588 prípadoch a 46 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 61 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Čiližskej ulici.

Žena sa pokúšala skoncovať so svojím životom

Mestskí policajti zo Zásahovej jednotky v spolupráci s kynológmi mestskej polície pomohli žene, ktorá sa pokúsila skoncovať so svojim životom skokom z mosta. Predchádzal tomu telefonický oznam zo strany okoloidúceho občana, ktorý mestským policajtom ozrejmil aktuálnu situáciu, pričom uvádzal, že neznáma žena sa na Starom Moste zrejme pokúša ukončiť svoj život. Zároveň tvrdil, že okoloidúcich ľudí nielen slovne, ale aj fyzicky napáda. Po príchode na miesto príslušníci mestskej polície okamžite konali a žene v jej pokuse skočiť z mosta zabránili. Pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci ju následne previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Nepríjemná informácia pre majiteľa pojazdného bufetu

Hliadka mestskej polície pri bežnej kontrole lokality Štrkoveckého jazera v Ružinove spozorovala na dverách pojazdného bufetu, že má značne poškodený zámok, pričom všetko naznačovalo tomu, že išlo pravdepodobne o násilné konanie neznámej osoby. Mestskí policajti ihneď po tomto zistení vyrozumeli majiteľa bufetu, ktorý po príchode na miesto a po následnej kontrole vnútorných priestorov bufetu zistil, že mu boli odcudzené veci s nemalou cenovou hodnotou. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, prípad si prevzal príslušný útvar Policajného zboru, na ďalšie konanie.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.4.2021 / 8.4.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.