Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2021

Dátum: 23.03.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2021

Dozviete sa, čo sme riešili v uplynulom týždni a tiež o niektorých prípadoch z našej spolupráce. 

V týždni od 15. marca do 21. marca preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1713 udalostí. Medzi nimi bolo aj 254 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
záchrana

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1328. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 6 prípadoch s pracovníkmi zo  Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 8 ľuďom, za priestupok proti verejnému poriadku riešili 10 ľudí a 2 ľudí za priestupok proti majetku. Mestskí policajti ďalej riešili 13 prípadov neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk  a celkom 13 prípadov znečisťovania odpadom nepovolenými skládkami. 1 osobu riešili za požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a 2 ľudí  za nepovolené pouličné aktivity. 2 priestupcov riešili za porušili zákon o lesoch.  Ďalej zaznamenali  4 prípady  v súvislosti s porušením opatrení na ochranu verejného zdravia. Za porušenie podmienok držania psov riešili 6 osôb.

Na príslušné úrady boli nahlásené 2 vraky motorových vozidiel a 10 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 773 prípadoch. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Kukučínovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 54 prípadov.

 

Niektoré prípady našej spolupráce

Na základe piatkového prijatého oznamu operátori linky 159 nasmerovali našu hliadku do Petržalky na Ambroseho ulicu. Tu mal totiž, pravdepodobne v bezvedomí, ležať na zemi neznámy muž. Nikto z okoloidúcich sa k nemu nedokázal priblížiť, nakoľko svojho pána si dôsledne strážil jeho pes, čierny teriér, s ktorým bol na prechádzke. Naši kynológovia si s týmto mohutným psom poradili, odchytili ho a dostali sa k nehybnému mužovi. Okamžite mu poskytli prvú pomoc, skontrolovali jeho životné funkcie a uložili ho do stabilizovanej polohy. Privolaní záchranári následne muža previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. A čo sa stalo so psíkom? Kým sa jeho majiteľ úplne nezotaví, dočasne sa o neho postarajú pracovníci so Slobody zvierat.

Ďalšie prípady spolupráce s pracovníkmi RZP evidujeme so soboty. Po 20.00 si motorizovaná hliadka MsP všimla na Námestí SNP ležať na zemi muža, pravdepodobne v bezvedomí. Z uvedeného dôvodu mestskí policajti pri osobe okamžite zastavili, skontrolovali životné funkcie  a okamžite privolali pracovníkov RZP, ktorí sa o túto osobu ďalej postarali a previezli ju do nemocnice na Mickiewiczovú ulicu.

V jednej z bratislavských nemocníc, v tomto prípade v  nemocnici v Ružinove, skončil uplynulú sobotu aj ďalší muž potom, čo operátori linky 159 dostali oznam, že na zastávke Čiližská leží na zemi muž pravdepodobne  pod vplyvom alkoholu. Po preverení oznamu sa o muža do príchodu záchranárov postarali mestskí policajti.

 

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.3.2021 / 24.3.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.