Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 4. decembra do 10. decembra 2006

„Papuče“ na nesprávne parkujúcich vozidlách sa objavili 540 krát

V priebehu uplynulého týždňa preverovali policajti bratislavskej mestskej polície v hlavnom meste 1963 udalostí. Medzi nimi bolo 151 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 752 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 127 prípadov zaparkovania na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. Do oblasti porušovania pravidiel verejného poriadku smerovalo 66 porušení, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 148 priestupcov. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku zabudlo 12 trhovníkov, trávnaté plochy si na parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 180 motoristov.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 188 priestupkov a v pešej zóne ich bolo 95. Na miestne úrady policajti mestskej polície spracovali 13 oznámení o nájdení autovrakov. Z dôvodov porušovania všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách riešili hliadky 66 priestupcov, prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 36 krát. Do štatistiky výrazne prispeli aj majitelia psov a to 112 krát.

Blokovacie zariadenie na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel si našlo 540 vodičov. 208 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb. Najviac priestupkov sa v priebehu týždňa stalo na Námestí SNP a to 63.

Octavia s nepravými číslami

V pondelok zaparkovaná Škoda Octavia na Prievozskej ulici poriadne  sťažila vyprázdňovanie kontajnerov pracovníkom na to určenej firmy. Tí sa preto obrátili na mestských policajtov so žiadosťou o pomoc. Hliadka oznam preverila a zistila, že evidenčné čísla, ktoré na Octavii boli patrili inému autu. Kto túto zámenu urobil nie je známe a zisťujú to príslušníci policajného zboru.

Opilec napadol zdravotníkov

V ten istý deň večer zasahovala iná z hliadok mestskej polície na zastávke mestskej hromadnej dopravy v Jurajovom dvore. Na zemi ležal neznámy muž, ktorý bol chvíľami v bezvedomí. Hliadka MsP k neznámemu privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Namiesto vďaky sa však opilec začal správať voči zdravotníkom agresívne, preto ho mestskí policajti museli krotiť. Ošetrenie odmietol a tackajúc sa neskôr odkráčal domov.

Vytriezvieť mienila v kostole

Kostol svätej Alžbety na Šiptálskej ulici si zvolia za miesto odpočinku v rámci alkoholického opojenia neznáma žena v stredných rokoch. Tá nedbala na prosby kostolníka, aby kostol opustila, preto tento požiadal o pomoc hliadku mestskej polície. Doklady totožnosti pri sebe nemala, preto chtiac nechtiac musela v sprievode hliadky smerovať na policajnú stanicu.

Spaľovači pod mostom

V sobotu predpoludním dym valiaci sa spod Mosta Lafranconi  nasmeroval do týchto miest jednu z hliadok mestskej polície. Tá zistila, že ho má na svedomí dvojica mužov spaľujúca izoláciu na elektrických vodičoch. V tejto pracovnej aktivite už prirodzene nemohli pokračovať a za znečisťovanie obaja zaplatili blokovú pokutu.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.