Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 20. novembra do 26. novembra 2006

Na Námestí SNP opäť najviac priestupkov

Počas uplynulého týždňa preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 2002 udalostí. Medzi nimi bolo aj 173 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 816 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 90 priestupkov, ktoré majú na svedomí vodiči obsadením vyhradených parkovacích miest bez patričného povolenia. Taxikári štatistiku mestskej polície doplnili o 11 nových zistení, ktoré budú mať ďalšiu dohru v rámci správneho konania.

Do oblasti porušovania zásad verejného poriadku smerovalo 56 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 182 priestupcov. Spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nevedelo nájsť 13 „tiežpredajcov“, trávnaté plochy si na parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 153 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením zistili jednotlivé hliadky 147 porušení a v pešej zóne sa stalo 116 priestupkov. Na miestne úrady smerovalo 5 oznámení o výskyte autovrakov.

Hoci počasie konzumácii alkoholických nápojov na verejných priestranstvách už veľmi nepraje a napokon konzumovať ich aj v prípade priaznivého počasia je porušením všeobecne záväzného nariadenia muselo veľmi dobre vedieť 89 priestupcov, ktorých hliadky pristihli pri tejto činnosti. Policajti mestskej polície v priebehu týždňa zároveň riešili aj 26 priestupkov súvisiacich s obťažovaním okoloidúcich a nemalou mierou do štatistiky prispeli aj majitelia psov, ktorí sa do kontaktu s hliadkami z dôvodov nerešpektovania platných všeobecne záväzných nariadení dostali 106 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že na Námestí SNP sa v priebehu týždňa stalo najviac priestupkov a to 75. Blokovacie zariadenie na kolesách svojich áut si našlo 481 motoristov a 196 vodičov si pre odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Zatiaľ čo mrzol, návšteva kradla

Kuriózny prípad riešili mestskí policajti na Estónskej ulici. V jednom z prízemných bytov sa domácim väzňom stal istý muž. Toho zatiaľ neznáma žena zatvorila na balkóne jeho bytu a zatiaľ čo mrzol, neznáma  ho okradla o 600 korún a odišla preč. Muža zo zajatia hliadka vyslobodila a nakontaktovala na policajné oddelenie v Podunajských Biskupiciach. Na neznámu sa totiž rozhodol podať trestné oznámenie.

Žiadosti mu vyhoveli

Pred budovou Ministerstva financií tvrdosť čelného skla na jednom zo zaparkovaných vozidiel vlastnou hlavou skúšal 24-ročný muž z Trstína. To sa prirodzene nepozdávalo majiteľovi auta a požiadal o pomoc mestskú políciu. Jej hliadka našla muža ležať neďaleko vozidla. Bol zranený a neustále opakoval, že chce ísť do väzenia. Tam sa napokon aj dostal po ošetrení pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci. Trstínčan bol totiž políciou hľadaný a už dávno mal sedieť za mrežami.

S opitou ženou si nevedeli záchranári poradiť

O pomoc mestských policajtov požiadali aj pracovníci záchrannej služby. Na Segnároch si nevedeli poradiť s mimoriadne agresívnou zranenou ženou, ktorej predtým skonzumovaný alkohol dodával až príliš veľa energie. Policajná hliadka rozvášnenú ženu skrotila a pomohla zranenú naložiť do sanitky. V nemocnici sa jej neskôr ujali lekári.

 

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.