Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 6. novembra do 12. novembra 2006

Takmer 200 neopodstatnených zásahov

V priebehu uplynulého týždňa preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavom meste 1798 udalostí. Medzi nimi bolo aj 194 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo  732 priestupkov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 74 priestupkov týkajúcich sa neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest. V dvoch prípadoch vodiči bez rozpakov svoje vozidlá zaparkovali na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov.

Do oblasti porušovania zásad verejného poriadku smerovalo 90 prípadov, čistota a priadok bola ľahostajná pre 153 priestupcov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 9 tiežpredajcov, trávnaté plochy si na parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 122 motoristov.

V zóne s dopravným obmedzením v priebehu týždňa zistili jednotlivé hliadky 159 porušení a v pešej zóne sa stalo 68 priestupkov. Na nedodržanie záverečných hodín museli policajti upozorniť 12 krát, alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 42 konzumentov. Do týždňovej štatistiky nemalou mierou prispeli aj niektorí nezodpovední majitelia psov a to 91 krát. Na miestne úrady spracovali policajti mestskej polície 11 oznámení o výskyte autovrakov.

Najviac priestupkov sa opäť stalo na Radlinského ulici a to 81. 453 motoristov z dôvodov parkovania na zakázaných miestach si našlo na svojich vozidlách blokovacie zariadenie a 181 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Sklo ohrozovalo chodcov

V pondelok ráno rozbité okenné sklo ležiace na parapete bývalej Základnej školy na Cukrovej ulici okoloidúcim naháňalo strach. Stačilo málo a pri uvoľnení z parapetu a páde na zem mohli ostré hrany spôsobiť zranenia okoloidúcim. Hliadka mestskej polície sa preto spojila s hasičmi a do ich príchodu na chodník nikoho nepustila. Hasiči kus kedysi okna bezpečne odstránili.

Novinový stánok v pozornosti vlamača

V stredu krátko pred jedenástou hodinou večer telefonicky oznámil na mestskú políciu jeden z Bratislavčanov, že sa mu nepozdáva novinový stánok na Kláštornej ulici. Je na ňom rozbité sklo a s najväčšou pravdepodobnosťou ho niekto vylámal. Ako sa ukázalo, volajúci mal pravdu. Hliadka sa preto spojila s príslušným pracoviskom policajného zboru a polícia začala pátrať po páchateľovi, ktorý stánok vylámal.

Zlodeji ukradli elektrické vedenie

Pilier Prístavného mosta ukýva vo svojich útrobách pre niekoho skutočne poklady. Presvedčili sa o tom aj pracovníci Západoslovenskej energetiky. Tí pri kontrole káblových rozvodov zistili, že viaceré z nich chýbajú. Tieň podozrenia padol aj na bezdomovcov, ktorí tu v minulosti prespávali. Mestskí policajti preto v piatok po oznámení krádeže káblov vnútro mosta prekontrolovali, no podozrivé osoby v ňom nenašli. Nakoľko ale krádežou káblov vznikla energetikom takmer trojmiliónová škoda, k slovu sa dostali aj policajní vyšetrovatelia, ktorí po zlodejoch vyhlásili pátranie.     

Nechutili jej lokše?

V sobotu mali plné ruky práce krátko po desiatej hodine večer s rozvášnenou ženou mestskí policajti na nádvorí Starej radnice. Táto totiž nevedno prečo pľuvancami nešetrila predavača lokší, ani samotnú túto pochúťku. Ťažkú hlavu si zdá sa nerobila ani z hliadky mestskej polície. Jedného z jej príslušníkov bezdôvodne fyzicky napadla. Rozum rozvášnená žena dostala až vo chvíli, kedy na jej rukách zacvakli policajné putá. V nich smerovala na policajné oddelenie a z neho odchádzala už s obvinením zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa.

Kto z koho

Taktiež v sobotu neskoro večer sa do seba pustili viacerí bezdomovci tráviaci voľné chvíle na autobusovej zastávke MHD na bratislavskej Patrónke. Nevedno, či vzájomným pästným súbojom si skracovali čakanie na autobus, v každom prípade ich spor ukončila až hliadka mestskej polície, ktorá štyrom bitkárom schladila ich horúce hlavy.

Bezdomovci v elektrickej rozvodni

Elektrické rozvodne s obľubou vyhľadávajú ľudia bez strechy nad hlavou. Jedna takáto a navyše aj funkčná je na Lotyšskej ulici. Nepohodu v nej mienili stráviť viacerí bezdomovci. Ich zámer im prekazila privolaná hliadka MsP a po je zásahu museli obyvatelia elektrickej rozvodne túto opustiť. Policajti zároveň o návštevníkoch informovali aj vlastníka rozvodne s tým, aby zabezpečil okamžite nápravu.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.