Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2020

Dátum: 24.11.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2020

Dozviete sa, že sme opäť spolupracovali so záchranármi. 

V týždni od 16. novembra do 22. novembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1264 udalostí. Medzi nimi bolo aj 313 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 780. Mestská polícia v 8 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 2 prípadoch s príslušníkmi Policajného zboru SR a v 1 prípade s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 13 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 5 priestupkov proti verejnému poriadku a 1 priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. o rovnakom počte priestupky proti občianskemu spolunažívaniu.  V 11 prípadoch mestskí policajti zistili neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk, 3 prípady nepovolených skládok.  Až 81 prípadov zaznamenali v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Porušenia zákona na ochranu nefajčiarov zaznamenali u 2 ľudí, o rovnakom počte zaznamenali prípady požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Stavebné práce mimo vyhradeného času riešili v 4 prípadoch, nepovolené rozkopávky v 1 prípade.

Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 6 vrakov motorových vozidiel a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 460 prípadoch a  11 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Peknej ceste, odkiaľ evidujeme celkom 46 prípadov.

 

Opäť sme spolupracovali so záchranármi

V piatok, takmer na pravé poludnie, sa mestskí policajti pri prechádzaní Námestím hraničiarov v Petržalke stali svedkami pádu staršieho muža, ktorý si silným nárazom na betónovú plochu vážne poranil hlavu. Policajti okamžite zareagovali, masívne krvácanie z hlavy mužovi zastavili, zabalili do izotermickej fólie a privolali záchranárov, ktorí sa v krátkom čase dostavili na miesto. Napokon tento muž skončil v rukách lekárov v nemocnici na Antolskej ulici.

V stredu večer telefonicky privolal mestských policajtov na Ivansku cestu občan, ktorý im uviedol, že na zemi leží muž pravdepodobne pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Policajti po príchode na miesto zistili, že ide o muža, ktorý je krátko po operácií umelého kĺbu, pričom na zem nešťastne dopadol. Z uvedeného dôvodu privolali na miesto pracovníkov RZP, ktorí sa o muža ďalej postarali.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 25.11.2020 / 25.11.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.