Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2020

Dátum: 21.01.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2020

.

V týždni od 13. januára do 19. januára 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1444 udalostí. Medzi nimi bolo aj 288 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1028. V 5 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 4 krát s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 11 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát a v 7 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 13 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti  nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Priestupky proti verejnému poriadku boli zo strany mestskej polície riešené v 12 prípadoch a poškodzovanie verejnej zelene 1 krát. Porušenie ochrany pred zneužívaním alkoholických nápojov eviduje mestská polícia v 1 prípade.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 5 krát. Nepovolené pouličné aktivity boli riešené v 5 prípadoch a 19 krát bola zo strany príslušníkov mestskej polície zrealizovaná kontrola vozidiel taxislužieb. Obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých osôb bolo mestskými policajtmi zistené a riešené v 5 prípadoch.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 4 nové nelegálne skládky a 9 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 598 prípadoch a 90 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 113 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.