Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2020

Dátum: 08.01.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2020

Dozviete sa o prípade streľby cudzinca z okna hotelovej izby v centre mesta, ale aj o požiari kontajneru v Petržalke, ku ktorému mestskí policajti včasne privolali hasičov

 

V týždni od 30. decembra 2019 do 5. januára 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 807 udalostí. Medzi nimi bolo aj 221 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 467. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície zistili  podozrenia zo spáchania trestných činov, v jednom prípade spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 15 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 12 krát. V oblasti porušení verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili šesť priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 18 ľudí. Tri priestupky sa týkali obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov a šesť nepovolených pouličných aktivít. V sledovanom týždni hliadky mestskej polície riešili aj päť porušení súvisiacich s nepovoleným používaním zábavnej pyrotechniky. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 6 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 12 starých vozidiel a päť prípadov poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 282 krát a 32 vodičov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 50 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP.

Slovinec strieľal z okna hotelovej izby

Ešte 31. decembra krátko pred 21.00 hod. spozorovali kynológovia mestskej polície, že niekto neznámy z okna na druhom  poschodí strieľa z istého hotela na Rázusovom nábreží. Vec bola okamžite odstúpená policajnému zboru a ten niekto bol o niekoľko minút známy. Bol to istý Slovinec a ten si čas krátil streľbou z plynovej pištole. Čo ho k tomu viedlo neskôr vysvetľoval na príslušnom policajnom útvare.

V centre mesta našťastie nehorelo

Mestských policajtov 1. januára krátko po polnoci požiadali bratislavskí hasiči o súčinnosť. Bol im totiž nahlásený požiar podzemných kontajnerov na Hurbanovom námestí.  Ukázalo sa, že to bol našťastie len falošný  poplach. Horiaci kontajner ale jedna z hliadok mestskej polície našla na Osuského ulici v Petržalke 1. januára krátko pred 02.00 hod. V tomto prípade boli na miesto privolaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru a oheň dostali včas pod kontrolu.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.