Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dali sme stopku nebezpečnému vodičovi (zásahy hliadok 21. - 27. marca)

VIDEO Facebook
Dátum: 30.03.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Dali sme stopku nebezpečnému vodičovi (zásahy hliadok 21. - 27. marca)

V predchádzajúcom týždni sme do policajného zápisníka zaznačili rekordných 2 502 udalostí. Podarilo sa nám dostať z ciest extrémne nebezpečného šoféra a znovu sme pomáhali viacerým zraneným ľuďom.

V štatistike prevládali dopravné porušenia, ktorých bolo 1 307. Okrem nich mestskí policajti často riešili porušenia na úseku verejného poriadku, nepovolené pouličné aktivity, nerešpektovanie stanovených otváracích hodín v prevádzkach, ale napríklad aj priestupky proti občianskemu spolunažívaniu.

Zaoberali sme sa aj nezodpovednými psíčkarmi, ktorí porušovali ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a aj nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejnosti.  

V uliciach hlavného mesta sme našli 8 starých vozidiel, 5 nových nelegálnych skládok odpadu, ako aj 2 prípady poškodenia dopravného značenia. Všetky tieto prípady mestskí policajti zadokumentovali, spísali k nim potrebné záznamy a odstúpili ich na príslušné miestne úrady.

20191002_114859_(1)_(Vlastné)Vraky vozidiel nezriedka nachádzame aj na parkoviskách pri supermarketoch. Zbytočne tak veľakrát blokujú parkovacie miesto, ktoré by plnohodnotne mohol využiť zákazník. Foto: Mestská polícia Bratislava

Najviac porušení v minulom týždni evidujeme z Drieňovej ulice, kde sme zistili 46 priestupkov. V 6 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 4 prípadoch s hasičmi.  

Pomáhali aj všímaví ľudia

V nedeľu, krátko po 15:00, hliadka Útvaru Zásahovej jednotky a kynológie prijala z operačného strediska oznámenie, že na Mýtnej ulici v podchode sa má nachádzať zranená osoba, ktorá nešťastne spadla z invalidného vozíka. Policajti po príchode na miesto spozorovali muža, ktorý bezvládne ležal na zemi. V tom čase sa ho už snažili zodvihnúť dvaja všímaví a uvedomelí občania.

Policajtka a policajt k nemu okamžite pristúpili a poskytli mu prvú pomoc. Mal totiž otvorenú ranu na ľavej časti hlavy. Krvácanie zastavili a okolie rany vydezinfikovali, aby sa do nej nedostala žiadna infekcia. Ranu mu následne zafixovali tlakovým obväzom. Medzičasom okoloidúci ľudia privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci.

Po zastavení krvácania policajti zraneného opatrne posadili na invalidný vozík a neustále s ním komunikovali. Snažili sa ho udržať v bdelosti. Pacient s nimi rozprával a nejavil žiadne znaky dezorientovanosti. V krátkom čase už na miesto dorazili aj privolaní záchranári, ktorí ho previezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice na Mickiewiczovej ulici.  

Šialenú jazdu mu stopli

Príslušníci Útvaru zásahovej jednotky a kynológie zbadali v stredu popoludní na Gagarinovej ulici vodiča, ktorý jazdou ohrozoval nielen seba, ale najmä svoje okolie. Jazdil nekoordinovane a vysokou rýchlosťou, navyše v BUS pruhu. Mestskí policajti preto vozidlo dobehli a za použitia výstražných signálov sa im po chvíli podarilo šoféra zastaviť na krajnici. Následne zistili, že muž za volantom nikdy v živote nemal vydaný vodičský preukaz, na aute mal značky z vozidla, ktoré už bolo vyradené z evidencie, vozidlo nemalú platnú technickú a emisnú kontrolu a o povinnom zmluvnom poistení nehovoriac.

Počas komunikácie s policajtmi sa vodič správal zmätočne a neprirodzene, čo viedlo k podozreniu z požitia alkoholu či iných návykových látok. Preto bola na miesto privolaná aj hliadka Policajného zboru. Alkohol v dychu kontrolou policajti neodhalili. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o duševne chorého pacienta, ktorý po odstavení mestskými policajtmi sa im sám za to viackrát poďakoval. Štátni policajti následne šoféra predviedli na Krajský dopravný inšpektorát za účelom podania vysvetlenia.

prípad_nebezpečný_vodič_(Vlastné)Šofér mestským policajtom v konečnom dôsledku poďakoval, že ho v jeho nebezpečnej jazde zastavili. Foto: Mestká polícia Bratislava

Nešťastnému pádu nevedel zabrániť

Environmentálna hliadka spadajúca pod Útvar zásahovej jednotky a kynológie pomáhala v sobotu počas dennej služby 85-ročnému mužovi, ktorý pri schádzaní prudkým brehom na cyklistickú cestu pod bralom Sandbergu nešťastne spadol.  Dopadol priamo na asfalt tvárou dolu. Odrel si pri tom celú lícnu časť tváre. Navyše mal otrasu mozgu a hliadke tvrdil, že si nepamätá ako sa na miesto dostal. Aj v tomto prípade mu zasahujúca hliadka poskytla bezodkladnú predlekársku pomoc. Následne si ho prevzali privolaní zdravotníci.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.