Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2018

Dátum: 04.09.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 27.augusta do 02.septembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1116 udalostí. Medzi nimi bolo aj 279 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 684. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 5 prípadoch so slobodou zvierat, v 1 prípade s Policajným zborom SR.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 18 ľudí, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 47 ľudí. V 8 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 3 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie a v 15 prípadoch nedodržanie stanovených záverečných hodín .V 1 prípade mestskí policajti zistili nepovolený ambulantný predaj a v 3 prípadoch nepovolené pouličné aktivity. V 4 prípadoch zistili výkon stavebných prác mimo vyhradeného času.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 3 staré vozidlá a 2 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 394 prípadoch a 72 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Františkánskom námestí, odkiaľ evidujeme celkom 40 priestupkov.

 

Oznamy od občanov preveríme

V nedeľu popoludní sme preverovali telefonáty od občanov, ktorí nás upozornili na neznámeho muža, ktorý mal podľa nich kradnúť kusy lešenia z Teplickej ulice. Ukázalo sa, že tým neznámym bol istý bezdomovec a jednalo sa o nepotrebné vyradené kusy lešenia, ktoré s povolením stavbyvedúceho tento z Teplickej ulice odvážal do zberne druhotných surovín.

 

 

Na Františkánske námestie a Patrónku sme privolali záchranárov

V nedeľu predpoludním sme na Františkánske námestie privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Ich pomoc totiž potreboval muž, ktorý nešťastne zakopol a zlomil si členok. Tí ho následne previezli na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc.

V piatok popoludní na Patrónke, nevedno prečo, sa do seba pustili dvaja muži. Silné slová v tomto prípade vystriedali ešte silnejšie päste a výsledkom bolo zranenie jedného z nich. Tento muž skončil v zdravotníckom zariadení a druhý, čo zranenia spôsobil, na príslušnom policajnom oddelení.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.9.2018 / 4.9.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.