Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 11. decembra do 17. decembra 2006

Pozor na používanie zábavnej pyrotechniky

V priebehu uplynulého týždňa preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1860 udalostí. Medzi nimi bolo aj 152 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 782 previnení motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ale aj 6 priestupkov, ktoré majú na svedomí bratislavskí taxikári. Do oblasti porušovania verejného poriadku smerovalo 65 priestupkov, na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia zaparkovalo 92 vodičov. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 117 priestupcov a so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku spoločnú reč nevedelo nájsť 19 predajcov.Trávnaté plochy si za parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 171 vodičov. Hliadky zároveň počas týždňa zistili aj 154 porušení, ktoré sa stali v zóne s obmedzeným státím, ako aj 79 priestupkov v pešej zóne. Štyri priestupky sa týkali nedodržania záverečných hodín.

Štatistiku mestskej polície výdatne zaplnili aj majitelia psov nerešpektovaním platných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat. Tí toto nariadenie porušili 110 krát. Medzi priestupkami sa objavilo aj 59 prípadov konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 13 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi, ale aj 11 prípadov používania zábavnej pyrotechniky v rozpore so všeobecne záväzným nariadením umožňujúcim jej použitie len v noci z 31.decembra na 1.januára a to v presne určenom čase.

Prvenstvo čo do počtu zistených a riešených priestupkov si opäť udržalo Námestie SNP, kde hliadky zistili 51 porušení. Blokovacie zariadenie na nesprávne parkujúcich vozidlách si našlo 443 motoristov a 219 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Deti skúšali zábavnú pyrotechniku

Nedočkavé deti v Rusovciach pri základnej škole v stredu večer skúšali to, čo sa im vlastne ani do rúk nemalo dostať. Zábavnú pyrotechniku! Kde si ju zadovážili nechceli povedať, v každom prípade však občanom Rusoviec výbuchmi nedopriali pokojný večer. Streľba utíchla až po príchode hliadky mestskej polície. Na nevhodné konanie školákov prirodzene mestskí policajti upozornili ich rodičov.

Prehnala to za bieleho dňa

Pravdepodobne už od skorého rána sa 36-ročná Bratislavčanka intenzívne v stredu pozerala na dno pohárika. Krátko predpoludním si povedala dosť a mienila sa z Ovsištského námestia presunúť domov. Nohy ju ale prestali poslúchať a zosunula sa na chladnú zem. Pri páde si navyše spôsobila drobné zranenia, preto k nej privolala hliadka mestskej polície pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí ju previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Bezdôvodne zaútočil na priestupcu

V sobotu nadránom nevedno prečo, ale do priestupcu, ktorého riešila hliadka mestskej polície na Hurbanovom námestí sa pustil neznámy muž. Po krátkom čase sa tento osopil aj na hliadku, ktorá demontovala imobilizér z nesprávne parkujúceho vozidla. Na výtržníka dobré slovo zo strany mestských policajtov neplatilo a správal sa naďalej agresívne. Definitívny koniec jeho vyčíňaniu urobili až putá, ktoré zacvakli na jeho rukách  a následný prevoz na policajné oddelenie. Tam musel zápisnične vysvetľovať, čo ho k výtržnosti viedlo a prečo nemienil uposlúchnuť výzvu verejného činiteľa.

Kontajnery v plameňoch

Niekoľko kontajnerov na odpadky sa záhadne rozhorelo v nedeľu nadránom v Devínskej Novej Vsi. Na horiace plamene občania telefonicky upozornili mestských policajtov a tí následne hasičov. Tým sa podarilo rozmáhajúce plamene včas skrotiť. Kto má na svedomí tieto požiare, zostáva zatiaľ záhadou.

       

       

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.