Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 22. októbra do 28. októbra 2007

Trávniky nie sú parkoviská

Do štatistiky mestskej polície počas predchádzajúceho týždňa pribudlo 1731 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 153 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 772 priestupkov o ktoré sa postarali motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Vyhradené parkovacie miesta si bez patričného povolenia prisvojilo 101 vodičov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 148 priestupcov, do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo 46 priestupkov.

Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk správcov, či majiteľov domov museli hliadky upozorniť 16 krát, pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 9 predávajúcich. Ťažkú hlavu so zaparkovaním svojho vozidla na trávnatých plochách si vonkoncom nerobilo 175 vodičov.

Značnú časť priestupkov riešili hliadky aj v zóne s dopravným obmedzením a tu sa ich stalo 113. Porušenia hlásili mestskí policajti aj z pešej zóny a v nej sa do kontaktu s priestupcami dostali 51 krát. Aj napriek chladnému a sychravému počasiu lákaniu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách neodolalo 74 priestupcov a o sebe dali vedieť aj žobráci a to 24 krát. Deväť prípadov sa týkalo nálezu vozidiel, ku ktorým sa ich pôvodní majitelia už nehlásia a tieto vykazovali znaky autovrakov.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že prvenstvo čo do počtu priestupkov si opäť udržalo Námestie SNP, kde sa stalo 43 priestupkov. Blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa objavili v 434 prípadoch a pracovníci odťahovacích služieb pri odťahovaní motorových vozidiel zasahovali 224 krát.

Trúfalec v strede cesty

V sobotu krátko po 20.00 hod. zasahovala jedna z hliadok MsP na frekventovanej štvorprúdovej Gagarinovej ulice. V strede cesty sa totiž usadil neznámy muž. Vozidlá jazdiace okolo neho mu zrejme neprekážali. Pochopenie pre jeho aktivitu prirodzene nemali policajti mestskej polície, ktorí muža pod vplyvom alkoholu z cesty stiahli do bezpečia a opilec po tomto sám odkráčal po vlastných domov.

Slová vystriedali päste

V piatok krátko po desiatej hodine večer sa do seba na Poludníkovej ulici pustila skupinka neznámych mládencov. Tí nezostali len pri slovnej výmene názorov, ale z ich strany sa k slovu dostali aj pästné súboje. Ich výsledkom boli zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie niektorých z nich. Horúce hlavy bitkárov krotila až privolaná hliadka mestskej polície a nezranení účastníci bitky neskôr na policajnom oddelení vysvetľovali pohnútky, ktoré ich viedli k vzájomnému napádaniu.

Zvláštny spôsob vyprázdňovania kontajnera

Skutočne netradičný spôsob vyprázdňovania kontajnera slúžiaceho na zber papiera si zvolil v sobotu v ranných hodinách zatiaľ neznámy páchateľ. Ten plný plastikový kontajner jednoducho zapálil. Oheň zlikvidovali až privolaní hasiči, ktorých na požiar upozornila hliadka mestskej polície.

Manželskú hádku ukončil až dohovor

Spor medzi manželským párom v jednom z bytov na Tomášikovej ulici museli krátko pred polnocou riešiť policajti mestskej polície. Manželia si medzi sebou až príliš hlučne vymieňali slová a tak chtiac nechtiac si sa účastníkmi hádky stali aj ich susedia. Hádku medzi ukončila až privolaná hliadka mestskej polície.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.