Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2008

Dátum: 21.10.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. októbra do 19. októbra 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2225 udalostí. Medzi nimi bolo aj 203 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili hliadky 744. Vyhradené parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých občanov si privlastnilo 22 motoristov. Pravdaže, týmto chýbalo oprávnenie parkovať na takýchto miestach. Priestupkov súvisiacich s obsadením vyhradených parkovacích miest zistili hliadky mestskej polície 88.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku sa stalo 34 priestupkov, nočný pokoj – teda čas medzi 22.00 hod. až 06.00 hod. porušilo 10 priestupcov. Spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nevedelo nájsť 14 tiežpredajcov.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli aj priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom a to 222 prípadov, ako aj parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách – 253 zistení. V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 323 priestupkov a  v pešej zóne riešili policajti mestskej polície 15 porušení.

Alkoholické nápoje si napriek zákazu ich konzumácie doprialo na verejných priestranstvách 154 priestupcov, prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 23 krát a taxikári do štatistiky mestskej polície prispeli priestupkami 10 krát. Majitelia psov na svoje povinnosti vyplývajúce pre nich z príslušných všeobecne záväzných nariadení upravujúcich podmienky chovu domácich zvierat zabudli pri venčení svojich štvornohých miláčikov 64 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Vajnorskej ulici a to 61. Blokovacie zariadenie na vozidlá priestupcov namontovali hliadky MsP  584 krát a 188 vozidiel priestupcov skončilo po odtiahnutí na parkoviskách odťahovacích služieb.

Malý teriér útok psov neprežil

V pondelok večer nemecký a kaukazský ovčiak vo Vrakuni na Píniovej ulici zaútočili na malého yorkshirského teriéra. Psík útok dvoch veľkých psov neprežil. Majiteľ roztrhaného psíka hliadke mestskej polície ukázal smer, ktorým sa krvilačné šelmy po útoku vybrali. Hliadka oboch psov vypátrala a týchto neskôr chytili pracovníci Slobody zvierat a umiestnili vo svojom útulku na Poliankach. Neskôr sa ukázalo, že psiská ušli z neďalekého oploteného areálu.

Podľa identifikačného čísla našli majiteľku psa

V piatok popoludní jedna z hliadok mestskej polície privolávala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci k istému pánovi, ktorý pri venčení svojho psíka odpadol na Fedinovej ulici. Muža odviezli záchranári na ošetrenie do nemocnice, hliadke však  zostal jeho psík. Našťastie, podľa evidenčného čísla sa policajtom podarilo zistiť majiteľku malého teriérika, avšak na zvonenie mobilného telefónu nereagovala. Operačný pracovník petržalskej stanice MsP preto vyrozumel pracovníkov Slobody zvierat. Našťastie manželka hospitalizovaného, ktorá bola v tom čase vzdialená mimo hlavného mesta, sa telefonicky ozvala na operačné pracovisko a vzápätí si pre psíka prišla ich dcéra, ktorá si ho potom  prevzala od zasahujúcej hliadky.

Opilci na Kuchajde neporiadok poupratovali

Na bratislavskej Kuchajde v sobotu večer trojica podgurážených mužov kopala najskôr do smetných nádob a odpad z nich vysýpala po okolí. Pochopiteľne, neporiadok ktorý spôsobili museli poupratovať a hliadka MsP im ich priestupok pripomenula aj uložením blokovej pokuty.

Stavebníci prerobili

Najskôr poupratovanie a potom vypisovanie blokových lístkov čakalo aj dvojicu stavebníkov z Ružomberka. Títo v stredu podvečer zaplnili kontajner na Tehelnej ulici pôvodne určený na komunálny odpad rôznym stavebným materiálom. Ten pochopiteľne putoval späť na prívesný vozík, s ktorým ho sem doviezli.

Zablúdil v bludisku petržalských panelákov

Nuž nestáva sa často, aby mestskí policajti zasahovali v prípadoch, kedy si značne spoločensky muž pomýli dvere vedúce do jeho bytu a od susedov sa domáha, aby ho domov vôbec pustili. K takémuto prípadu bola jedna z hliadok mestskej polície privolaná v sobotu popoludní do jedného z petržalského paneláku na sídlisku Dvory VI. Pán, ktorý sa o rozruch v dome postaral sa výťahom previezol o poschodie vyššie ako býva a nie a nie pochopiť, že za vchodovými dverami na ktoré búchal bývajú jeho susedia. Hliadka ho preto odprevadila o poschodie nižšie a zverila do rúk jeho manželky.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.10.2008 / 21.10.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.