Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2008

Dátum: 19.08.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 11. augusta do 17. augusta tohto roku preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1784 prípadov. Medzi nimi bolo aj 200 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení riešili jednotlivé hliadky 556 krát. Dvanásť prípadov súviselo so zaparkovaním motorového vozidla na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov. Na vyhradených parkovacích miestach svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo 103 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky 59 porušení, čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 201 priestupcov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk upozornili zodpovedných správcov týchto priestorov 15 krát.

Značne zastúpenou kategóriou priestupkov boli aj porušovania všeobecne záväzných nariadení napríklad o zóne s dopravným obmedzením. V nej sa stalo počas týždňa 240 priestupkov. Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo napriek platnosti príslušných všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich tento spôsob parkovania 120 motoristov.

Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že v sledovanom týždni sa najviac priestupkov stalo na Námestí SNP a to 68. Na parkoviská odťahovacích služieb skončilo 109 nesprávne parkujúcich vozidiel a blokovacie zariadenia použili hliadky mestskej polície  412 krát.

Opustený stan si všimli zlodeji

S nepríjemnými spomienkami z nášho mesta bude zaiste odchádzať istý Talian. Ten sa ubytoval v stane na Zlatých pieskoch a o už spomínané nepríjemné spomienky sa mu postaral zatiaľ neznámy páchateľ začiatkom týždňa. Ten využil Talianovu neprítomnosť v stanovom prístrešku, jeho stan rozrezal a z jeho útrob cudzincovi ukradol rôzne veci. Poškodený túto skutočnosť po jej zistení oznámil okrskárovi mestskej polície. Vzhľadom k časovému odstupu od spáchania krádeže do jej ohlásenia sa mu, ani príslušníkom policajného zboru, ktorí prípad objasňujú nepodarilo zatiaľ zlodeja, či zlodejov zadržať.

Našťastie, električky po koľajniciach zatiaľ nejazdili

Dosť netradičné miesto na predpoludňajší odpočinok si zvolil neznámy muž v nedeľu predpoludním na Záhradníckej ulici. Ten sa rozhodol snívať svoje sníčky rovno v koľajisku električiek v blízkosti s križovatkou na Jegého ulici. K spáčovi hliadka mestskej polície privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do neďalekej ružinovskej nemocnice.

Škodovka s vytrhanými káblami

Staršiu Škodu Forman našla stáť  hliadka mestskej polície v ranných hodinách na Rajeckej ulici.  Vozidlo bolo zaparkované v zákazovej zóne. Pohľad do jeho interiéru však napovedal, že asi sotva ho v týchto miestach zaparkoval jeho pôvodný majiteľ. Elektrické káble vedúce k spínacej skrinke vozidla boli totiž povytŕhané a na prvý pohľad bolo zrejmé, že spojením vodičov sa niekto neznámy pokúšal vozidlo naštartovať. Kto to bol, nie je do týchto chvíľ známe.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.8.2008 / 19.8.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.