Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2019

Dátum: 15.10.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 7. októbra do 13. októbra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1473 udalostí. Medzi nimi bolo aj 436 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 905. V 2 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 6 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat. Mestskí policajti zistili v 1 prípade aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 17 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 11 prípadoch a v 1 prípade hliadka mestskej polície zistila nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Mestskí policajti zistili a riešili 1 krát neporiadok okolo kontajnerových stojísk. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. Nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bolo zo strany mestskej polície zistené a riešené v 2 prípadoch. V 1 prípade bolo zo strany mestskej polície zistené realizovanie stavebných prác mimo vyhradeného času, v 1 prípade nepovolený ambulantný predaj a 1 krát nepovolené exteriérové sedenie.

V 2 prípadoch bola zo strany mestskej polície zrealizovaná kontrola taxi. V 31 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Priestupok proti verejnému poriadku bol zo strany mestskej polície zistený a riešený v 10 prípadoch a priestupok proti majetku 1 krát. Obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov bolo mestskými policajtmi riešené v 3 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 15 starých vozidiel a 2 nové nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 587 prípadoch a 113 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 35 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 15.10.2019 / 15.10.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.