Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2018

Dátum: 26.11.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 19. novembra do 25. novembra 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1529 udalostí. Medzi nimi bolo aj 269 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1173. V 5 prípadoch mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 3 priestupky. Čistota a verejný poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 12 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 7 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v 4 prípadoch.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 7 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Napriek zákazu požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 7 ľudí, 2 priestupky súviseli s nepovolenými pouličnými aktivitami a 3 priestupky sa týkali obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov. Zákon o ochrane nefajčiarov tým, že niektorí ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bol porušený 16 krát. V 1 prípade zistila a riešila hliadka mestskej polície užívanie verejného priestranstva bez povolenia a rovnako v 1 prípade bol riešený nepovolený ambulantný predaj.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 5 starých vozidiel, 1 novú nelegálnu skládku a 2 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 712 krát a 124 motoristov si po svoje odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 51 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.  

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.11.2018 / 27.11.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.