Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 20. decembra do 26. decembra 2004

Spať sa dá aj pod vianočnou jedľou

Počas týždňa riešili hliadky MsP v hlavnom meste 1071 priestupkov. Ich skladba prezrádza, že 412 priestupkov majú na svedomí motoristi nerešpektujúci príslušné ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách. V troch prípadoch hliadky zistili porušenia zákonných noriem aj zo strany vodičov taxislužieb, 57 priestupkov sa týkalo oblasti čistoty a poriadku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili bratislavskí mestskí policajti v 15 prípadoch, ambulantný predaj a trhový poriadok nedodržalo 24 ľudí.

Parkovacie problémy svojsky vyriešilo odstavením motorových vozidiel na trávnatých plochách 25 vodičov, hliadky riešili aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a to osemkrát. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 46 priestupkov a v pešej zóne 51. Zákaz požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách v rozpore s príslušnými VZN nerešpektovalo 85 ľudí, používanie zábavnej pyrotechniky sa do týždenných hlásení dostalo 38 krát.

V Čiernom lese skončilo po odtiahnutí 61 nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel, na ďalších 183 vozidiel nasadili hliadky blokovacie zariadenia.

Najpriestupkovejšou ulicou predposledného týždňa roku 2004 sa stala Račianska ulica so 43 priestupkami.

Smrť kosila v Petržalke

V utorok skoro ráno, ešte pred príchodom trhovníkov na trhovisko Braník v Petržalke na Vyšehradskej ulici mierila do týchto miest aj hliadka mestskej polície. Tej totiž telefonicky nahlásili, že medzi stánkami leží bez známok života postarší muž. Žiaľ, bola to pravda. Prebrať k životu sa ho nepodarilo aj privolaným záchranárom. Lekár konštatoval smrť neznámeho pravdepodobne v dôsledku podchladenia, presná príčina bude známa až po vykonaní súdnej pitvy.

O niekoľko hodín neskôr, takmer na pravé poludnie si pani zubatá vybrala na ulici ďalšiu obeť. Na Ovsištskom námestí odpadol starší muž. Policajti mestskej polície sa ho snažili do príchodu sanitky rýchlej zdravotníckej pomoci oživovať, avšak neúspešne. To sa nepodarilo ani záchranárom. Lekár už mohol konštatovať iba smrť 84-ročného Bratislavčania bez cudzieho zavinenia.

Ustlal si pod vianočnou jedľou

V podvečerných hodinách nákupy na vianočných trhoch v centre mesta na Hlavnom námestí nevyšli podľa predstáv 31-ročnému Pezinčanovi. Ten sa akosi viac venoval nákupom vareného vína a jeho konzumáciu následne jeho organizmus nezniesol. Oťaželi mu nohy a pekne do  klbka sa zložil ako vianočný darček pod obrovský sviatočne vyzdobený strom. Mestskí policajti pre tento netradičný vianočný darček pochopenie nemali. Spoločensky unaveného pána preto odovzdali do opatery privolaným zdravotníkom.

Stromčeky na poslednú chvíľu

Na rohu Miletičovej a Záhradníckej ulice v piatok predpoludním na Štedrý deň pozornosť hliadky MsP upútala skupina štyroch mužov a okolo nich o stenu opreté urastené borovice. Traja predávajúci zbadajúc policajnú hliadku vzali radšej nohy na plecia, no ich 46-ročnému kumpánovi z Plaveckého Štvrtka sa už ujsť nepodarilo. Tváril sa, že o boroviciach nič nevie. Oháňal sa síce dokladom o zakúpení stromčekov, avšak tento bol značne pozmenený a poprepisovaný. Nedalo sa nič robiť a na policajnom oddelení neskôr tento pán musel vysvetľovať, akým spôsobom a kde vôbec k boroviciam prišiel.

Demoloval všetko, čo sa mu postavilo do cesty

Štyri minúty pred polnocou 24. decembra zasahoval hliadka MsP na Jasovskej ulici v Petržalke. Mestskí policajti totiž dostali hlásenie o rozbitom skle na vchodových dverách jednej prevádzky. Po príchode na miesto určenia ich pozornosť upútal neznámy už zjavne pod vplyvom alkoholu, ktorý si svoju zlosť vybíjal na zaparkovaných vozidlách. Na jednom z nich stihol odtrhnúť spätné zrkadlo a následne sa zahral aj na pracovníka firmy OLO. Smetný kontajner totiž bez problémov vysypal na ďalšie zaparkované vozidlo. Čo 22-ročného Bratislavčana motivovalo k týmto  výkonom, to vysvetľoval o niekoľko minút neskôr na policajnom oddelení.

 

       

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.