Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 4. októbra do 10. októbra 2004

Račianska ulica si udržala prvenstvo

Počas minulého týždňa hliadky MsP zistili a riešili v Bratislave 1788 priestupkov. Najviac ich zaznamenali na Račianskej ulici a to 63. Skladba minulotýždňových zásahov hliadok MsP ďalej hovorí, že počas týždňa občania nahlásili na jednotlivé stanice aj 222 prípadov týkajúcich sa podozrenia zo spáchania trestného činu, pričom v troch prípadoch pre podozrenie zo spáchania trestného činu MsP vec odstúpila na ďalšie riešenie orgánom činným v trestnom konaní.

Minulotýždňová štatistika priestupkovosti ďalej prezrádza, že hliadky riešili aj 584 priestupkov v súvislosti s bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke, 129 priestupkov proti verejnému poriadku, 91 týkajúcich sa čistoty a poriadku, 25 nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku, 131 priestupkov v súvislosti s parkovaním na verejnej zeleni, ako aj 140 prípadov požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, či 24 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi. Majitelia psov nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat  do štatistiky prispeli 62 krát. S dodržiavaním záverečných hodín si ťažkú hlavu nerobili v 17 reštauračných a zábavných zariadeniach.

V Čiernom lese skončilo 113 odtiahnutých nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel, na kolesá ďalších 284 vozidiel mestskí policajti nasadili blokovacie zariadenia.

Nesadnite na lep podvodníkom

Dôveruj, ale preveruj. Touto  zásadou by sme sa mali riadiť všetci. Ľudia by nemali veriť ponukám rýchleho zbohatnutia alebo výhodnej kúpy. Netreba veriť všetkému, čo znie až príliš lákavo. Prečo? V poslednom čase sa vyskytujú prípady rôznych podvodov v súvislosti s odpismi meračov energií v domácnostiach, podvodníci lákajú predovšetkým starších občanov napríklad rôzne vysoké výhry, dovolenky zadarmo, či zbierky na liečenie rôznych chorôb. Podobne sa správala aj skupinka dvoch počerných žien operujúca v predpoludňajších hodinách na Vranovičovej ulici v Lamači ponúkajúca na predaj tovar pochybnej povesti. Občania na ne ale upozornili hliadku MsP, po predávajúcich však ešte pred jej príchodom  akoby sa zem zaľahla. Polícia preto upozorňuje, aby podobným ľuďom ľudia nikdy nedávali k dispozícii čísla svojich kreditiek, sociálneho poistenia, či bankového konta a podobné prípady okamžite hlásili na tiesňové policajné čísla či už MsP 159, alebo PZ 158.

Zaspala na moste

V jazdnom prúde pre vozidlá frekventovanej vozovky Nového mosta pri zjazde do Petržalky si bez problémov ustlala vo štvrtok v popoludňajších hodinách 55-ročná Bratislavčanka. Tá javila známky požitia alkoholických nápojov, nedokázala normálne komunikovať, ani postaviť sa na vlastné nohy. Hliadka MsP ju však z cesty dostala do bezpečia a privolala k nej pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári ju neskôr odviezli na ošetrenie do petržalskej nemocnice. Cestu s posteľou si pomýlil vo večerných hodinách na Dunajskej ulici aj 45-ročný Bratislavčan. Aby mu nebodaj nebolo chladno, prikryl sa ešte aj s paplónom. Zo snenia ho ale prebudili mestskí policajti a tí ho poslali dospať októbrovú noc domov.

Vajíčka za tisícku

Autostánok s ponukou čerstvých vajíčok si otvoril vo štvrtok v predpoludňajších hodinách pred poliklinikou na Ružinovskej ulici 46-ročný muž z Tonkoviec. Chyba v jeho prípade ale bola v tom, že na predaj nemal patričné povolenie. Mestskí policajti mu to napokon aj pripomenuli a za nepovolený ambulantný predaj Tonkovčan zaplatil blokovú pokutu vo výške 1000 korún. Po jej zaplatení živnosť zbalil a pobral sa domov.

Nezvestného našla hliadka MsP

V nedeľu popoludní pozornosť hliadky MsP upútal na Kraskovej ulici neznámy muž znečisťujúci verejné priestranstvo. Nemal pri sebe doklad totožnosti, preverovaním v policajných evidenciách však hliadka zistila, že 46-ročný muž z Chynorian je už dlhší čas nezvestný. Mestskí policajti preto tohto pána odviezli na najbližšie oddelenie Policajného zboru.

Kanalizačné poklopy v Zberných surovinách

V piatok popoludní v Zberných surovinách na Ráztočnej ulici vo Vrakuni skončilo dvanásť kompletných kanalizačných poklopov. Vážili 660 kilogramov a pracovníčka výkupne za ne 31-ročnému Bratislavčanovi vyplatila  takmer tri tisícky. V tomto prípade ale vzniklo podozrenie, že muž ktorý poklopy do výkupne priniesol, sa mohol dopustiť trestného činu. Mestskí policajti preto prípad zadokumentovali a odstúpili na ďalšie došetrenie orgánom činným v trestnom konaní.

Pes napadol dôchodcu

V nedeľu v podvečerných hodinách na Hrobákovej ulici v Petržalke sa biele tesáky voľne pobehujúceho psa zahryzli do ruky 65-ročnému Bratislavčanovi. Ten na útok okamžite upozornil petržalských mestských policajtov a vyhľadal lekárske ošetrenie. Hliadka MsP zistila, že psa na voľno venčil 42-ročný Bratislavčan. Nevedel predložiť doklad ani známku o evidencii svojho štvornohého chlpáča na miestnom úrade. Či ju stratil, alebo psa nemal vôbec prihláseného v príslušnej evidencii, bude musieť v dohľadnom čase vysvetľovať na príslušnom referáte miestneho úradu v Petržalke.

Alkohol im podlomil kolená

Telefonický oznam na číslo 159 nasmeroval jednu z hliadok MsP v podvečerných hodinách na Panónsku cestu. Pred predajňou hračiek Dráčik ležal totiž na zemi zranený muž. Krvácal z hlavy a nedalo sa s ním komunikovať. Dôvod? Predtým skonzumovaný alkohol mu podrazil kolená. K opilcovi preto privolali rýchlu zdravotnícku pomoc a ten skončil v neďalekej nemocnici. Podobne dopadol aj ďalší 51-ročný  Bratislavčan. Toho nohy odmietli poslúchať na zastávke autobusov na Štefánikovej ulici. Aj on so zranenou hlavou skončil v lekárskej starostlivosti.

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.