Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 22. augusta do 28. augusta 2005

Motoristi stále riskujú

Ani počas predposledného prázdninového týždňa nemožno tvrdiť, že priestupcovia v hlavnom meste si čerpajú letné dovolenky. Prezrádza to napokon aj štatistika mestskej polície. Tá hovorí, že počas  34. kalendárneho týždňa riešili mestskí policajti v hlavnom meste 1763 udalostí, pričom v 120 prípadoch sa oznámenia od občanov ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými bolo ale 552 priestupkov zo strany vodičov týkajúcich sa nerešpektovania pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj dva prípady neoprávneného parkovania na vyhradených parkovacích miestach pre  zdravotne postihnutých vodičov. Vyhradené parkovacie miesta si ale neoprávnene prisvojilo počas týždňa 126 motoristov.

V oblasti porušovania verejného poriadku riešili jednotlivé hliadky 90 priestupkov, majitelia psov štatistiku doplnili o 46 nových prípadov. Čistoty, či skôr nečistoty a poriadku sa týkalo 165 zistení, na neporiadok okolo kontajnerov upozornili hliadky správcov a majiteľov domov 32 krát, so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku sa nestotožnilo 13 tiežtrhovníkov. Trávnaté plochy si na parkoviská premenilo 103 motoristov. V pešej zóne sa stalo 53 priestupkov. V dvoch prípadoch museli príslušných prevádzkárov upozorniť na nedodržanie stanovených záverečných hodín, objavili sa aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a tých bolo v priebehu týždňa 31. S nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si ťažkú hlavu nerobilo 200 vyznávačov lacného vína Čučo.

Na nedostatok práce sa v priebehu týždňa nemohli sťažovať ani pracovníci odťahovacej služby, ktorí z bratislavských ciest odtiahli 158 nesprávne parkujúcich vozidiel. Blokovacie zariadenia na kolesá motorových vozidiel použili hliadky  358 krát. Najviac priestupkov v priebehu týždňa a to 71 sa stalo opäť na Námestí SNP.

Najskôr vyložil a potom odpad opäť naložil

Skládku odpadu sa rozhodol založiť pri Malom pálenisku 32-ročný Bratislavčan. Ten sem s dodávkou doviezol množstvo nepotrebných vecí a začal ich z auta vyhadzovať. Smolu mal ale v tom, že jeho „aktivitu“ si všimla hliadka mestskej polície. Tá vodiča upozornila na nevhodnosť jeho konania, čo si napokon priznal aj on sám. Vyhádzané veci musel naložiť späť do svojej dodávky a za znečisťovanie verejného priestranstva zaplatil navyše aj blokovú pokutu.

Toyota zablokovala dopravu

Na Miletičovej ulici si ťažkú hlavu s hľadaním parkovacieho miesta vôbec nerobil 27-ročný Bratislavčan. Ten svoju Toyotu zaparkoval rovno na zastávke MHD a znemožnil tak plynulý prejazd po ulici prostriedkom mestskej hromadnej dopravy, ako aj ostatných vodičom. Mestskí policajti tento spôsob parkovania prirodzene neuznávajú a trúfalosť nedisciplinovaného vodiča ocenili tisíckorunovou blokovou pokutou.

Obťažovali turistov

V piatok predpoludním požiadal o pomoc hliadku mestskej polície kaplán z Dómu svätého Martina. Pred vchodom do Dómu sa totiž zdržiavali dvaja muži a tí svojím správaním obťažovali návštevníkov. Ukázalo sa, že jeden zo žobrajúcich býva v susedných Čechách a nakoľko nemal pri sebe doklad totožnosti, mestskí policajti ho predviedli na najbližšie policajné oddelenie. Jeho kamaráta z miesta vykázali.

Škodovka sa napokon našla

11. augusta tohto roku sa do policajných hlásení dostala aj ukradnutá žltá Škoda 120 z bratislavskými evidenčnými číslami. Jej majiteľ môže už spokojne spávať, pretože toto auto objavili mestskí policajti zaparkované v sobotu popoludní na Kýčerského ulici. Interiér vozidla však zlodeji značne poškodili. Ich mená nie sú zatiaľ známe a vypátrať ich bude úlohou príslušníkov policajného zboru.

 

       

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.