Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2008

Dátum: 15.12.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 8. decembra do 14. decembra 2008 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 2142 udalostí. Medzi nimi bolo aj 190 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli zistené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých do štatistiky pribudlo 812. Na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zaparkovalo 28 motoristov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest zaparkovalo motorové vozidlá 88 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 27 porušení. Na telefonáty občanov upozorňujúcich na rušenie nočného pokoja zasahovali 13 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do týždňovej štatistiky 38 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace napríklad s čistotou a poriadkom – 180 zistení, ako aj státia motorových vozidiel na trávnatých a nespevnených plochách – 223 priestupkov. V zóne s dopravným obmedzením zistili mestskí policajti 351 porušení a v pešej zóne riešili 15 priestupkov. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 94 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 16 krát.

Týždňová štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že najviac priestupkov v sledovanom období sa stalo na Radlinského ulici a to 56. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách našlo 678 vodičov a do areálov odťahovacích služieb si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 168 majiteľov týchto vozidiel.

Susedský spor riešil vykopávaním dverí

Buchot a vykopávanie vchodových dverí 15 minút pred polnocou v sobotu na druhom podlaží v jednom z panelákov na Stavbárskej ulici určite musel zobudiť všetkých obyvateľov tohto domu. Riešenie susedských sporov tu nabralo až takýto rozmer a toho, čo sa o vykopávanie dverí postaral museli schladzovať až privolaní policajti mestskej polície. Na miesto sa dostavila aj hliadka policajného zboru a tá tento susedský konflikt definitívne doriešila.

Po prepade trávnika zostala v zemi trojmetrová jama

V blízkosti križovatky Kaštielskej ulice s Mierovou ulicou v nedeľu popoludní po prepade časti trávnika vznikla v týchto miestach nebezpečná trojmetrová jama. O vzniknutej situácii preto mestskí policajti informovali príslušného správcu a celé miesto bolo zabezpečené tak, aby do jamy nespadol niektorí zo zvedavcov.

Túlavý pes ohrozoval Rusovčanov

Statný rottweiler ceril svoje tesáky  na Rusovčanov v piatok podvečer a o jeho správaní  dostali mestskí policajti vzápätí telefonickú informáciu. Hliadka skutočne psa pri reštaurácii našla a onedlho sa k nemu prihlásila aj jeho 54-ročná majiteľka. Za porušenie všeobecne záväzného nariadenia, ktorým sa upravuje voľný pohyb psov v tejto mestskej časti zaplatila príslušnú blokovú pokutu.

Ani skrývanie sa medzi bezdomovcami hľadaného muža nezachránilo

V anonymite hlavného mesta sa nejaký ten čas darilo ukrývať pred spravodlivosťou aj 47-ročnému mužovi zo Spišskej Novej Vsi. Pravda len do chvíle, kedy sa nedostal do kontaktu s jednou hliadkou mestskej polície na Dunajskej ulici. Tá  muža riešila pre porušenie zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a pri preverovaní jeho totožnosti vyšlo najavo, že na neho vydal okresný súd v Považskej Bystrici zatykač. Policajti mestskej polície preto celoštátne hľadaného muža odovzdali do rúk príslušníkom policajného zboru.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.12.2008 / 16.12.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.