Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2008

Dátum: 09.12.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 1. decembra do 7. decembra 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2064 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 199 takých, ktoré sa po preverení ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky, ktorých sa dopustili motoristi nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách a tých bolo 751. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich svoje vozidlá zaparkovalo 30 vodičov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo 97 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 32 priestupkov. Na telefonáty občanov upozorňujúcich na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 27-krát.

Značná časť zistených priestupkov súvisela aj s porušovaniami všeobecne záväzných nariadení o čistote a priadku – 196 zistení, ako aj státia motorových vozidiel na trávnatých plochách – 217 zistení.

Niektorí predajcovia svoj tovar predávali bez toho, aby na túto činnosť mali povolenie od príslušnej mestskej časti a tých bolo počas týždňa 12. Majitelia psov štatistiku mestskej polície obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat doplnili o 16 nových prípadov.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej uvádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 319 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky MsP 22 porušení. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 71 priestupcov.

Najviac priestupkov sa stalo na Budatínskej ulici a to 52. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili hliadky mestskej polície na 650 vozidiel a na parkoviskách odťahovacích služieb po odtiahnutí skončilo 171 motorových vozidiel.

Jazda autíčka na diaľkové ovládanie rušila nočný pokoj

Aj  oznam od občanov týkajúci sa rušenia nočného pokoja jazdou diaľkovo ovládaného autíčka preverovali bratislavskí mestskí policajti. Tento sa konkrétne týkal partie mladých ľudí, ktorá na parkovisku pred nákupným strediskom Lidl na Trenčianskej ulici 6. decembra krátko po 22.00 hod. predvádzaním tohto vozidielka rušila nočný pokoj. Ukázalo sa, že v tomto prípade to bolo hračkárske autíčko na diaľkové ovládanie, ktoré pri svojej jazde nevydávalo hluk prekračujúci stanovené hladiny určené na nočný čas. Mladí ľudia mali toto autíčko navyše zabalené ešte v krabici tak, ako ho kúpili  v hračkárskom obchode.

Zabudnuté kľúče a otvorené auto si zlodeji našťastie nevšimli

V stredu predpoludním pri garážach na Mikovíniho ulici pozornosti jednej z hliadok MsP neuniklo zaparkované strieborné Daewwo s bratislavskými evidenčnými číslami. Jeho majiteľ zabudol kľúče od auta v zámku dverí. Auto preto policajti uzatvorili a zábudlivému vodičovi nechali za stieračmi odkaz, kde  si má kľúče vyzdvihnúť. O dva dni neskôr na Českej ulici v popoludňajších hodinách to bolo ďalšie auto – tentokrát jeho vodič zabudol na ňom pozatvárať okná. Operačný pracovník OS MsP v Novom Meste sa telefonicky spojil s majiteľom spomínaného auta a ten si okná bleskovo na ňom uzatvoril so skonštatovaním, že v aute mu nič našťastie nechýba.

Zranená labuť skončila v ZOO

Pri páde na frekventovanú cestu pri nákupnom stredisku Kaufland v Petržalke v nedeľu popoludní sa zranila jedna labuť tak nešťastne, že nedokázala vzlietnuť a vrátiť sa späť na neďaleké petržalské jazerá. Po oznámení prípadu sa mestskí policajt spojili s ochranármi a tí labuť chytili. Následne ju hliadka MsP previezla do zoologickej záhrady a momentálne tento operenec už robí spoločnosť ostatným labutiam v ZOO Bratislava.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.12.2008 / 10.12.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.