Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2009

Dátum: 06.12.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 30. novembra do 6. decembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2244 udalostí. Medzi nimi bolo aj 198 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto sa stalo 1538. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá  bez oprávnenia stáť na nich odstavili svoje vozidlá piati vodiči.

Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície počas týždňa 24 krát. Majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov tieto porušili 39 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 163 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 72 porušení. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nedbalo 12 „tiežpredajcov“ a z trávnatých plôch si parkovisko pre svojho štvorkolesového tátoša urobilo 30 vodičov.

Medzi riešenými prípadmi počas sledovaného týždňa boli aj zistené porušenia zákona na ochranu nefajčiarov a to konkrétne fajčenie na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Príslušné ustanovenia zákona porušilo v tomto smere 65 priestupcov.

Kontrolám zo strany mestskej polície sa nevyhli ani bratislavskí taxikári. V ich radoch bolo zistených 12 rôznych nedostatkov. Prípady obťažovania okoloidúcich riešili mestskí policajti 11 krát.

Blokovacie zariadenia si na svojich vozidlách našlo 336 vodičov a 156 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 53.

Angličania na streche električky

To čo v  utorok ráno  traja mladí Angličania predviedli na jednej električke smerujúcej do Ružinova hraničilo so zdravým rozumom. Po tom, čo na zadnom vozni odstránili vetrací otvor vyliezli na strechu električky. Zrejme si ani veľmi neuvedomovali, že elektrické troleje boli pod napätím a v ich prípade hrozil zásah elektrickým prúdom. Na Trnavskom mýte si nezvyčajných cestujúcich všimla jedna z hliadok mestskej polície. Tá električku zastavila. Jej vodič okamžite zablokoval dvere a vyrozumel svojich dispečerov. Dvaja zo strešných pasažierov medzitým zliezli zo strechy opäť do útrob električky, tretí sa dal na útek. Ďaleko sa ale nedostal a jeden z členov hliadky ho zadržal. Všetkých troch cestujúcich si následne prevzali policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky a predviedli ich na príslušný policajný útvar.

Na prechádzke s nožom v ruke

V nedeľu popoludní dal o sebe vedieť na Vavilovej ulici v Petržalke neznámy muž. Ten sa mal sa pohádať klientkou tamojšieho Domova sociálnych služieb a po tejto hádke sa v jeho areáli prechádzal s nožom v ruke. Tento pán nemal pri sebe doklady totožnosti, preto ho hliadka mestskej polície predviedla na najbližšie oddelenie policajného zboru. Ešte predtým však nôž podozrivý hliadke dobrovoľne vydal. V tomto prípade sa jednalo o 34-ročného Bratislavčana a či s týmto nožom chcel riešiť vznikajúci spor nie je známe.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.12.2009 / 7.12.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.