Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2009

Dátum: 13.10.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 5. októbra do 11. októbra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2299 udalostí. Medzi nimi bolo aj 244 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené porušenia však patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých zistili a riešili hliadky mestskej polície 1166. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 92 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti v sledovanom týždni 24 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 19 krát a šesť prípadov sa týkalo nedodržania stanovených prevádzkových hodín v kaviarenských a reštauračných zariadeniach.

Značnú časť priestupkov opäť tvorili porušovania všeobecne záväzných nariadení napríklad o čistote a poriadku – 152 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 137 porušení. Majitelia psov prispeli do minulotýždňových zásahov hliadok mestskej polície 44 krát.

V rozpore so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku sa správalo 20 trhovníkov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 9 krát a o 25 priestupkov sa postarali fajčiari nerešpektujúc zákon na ochranu nefajčiarov. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo 214 priestupkov a v pešej zóne Starého Mesta ich bolo 13.

Na miestne úrady stanice mestskej polície nahlásili 13 vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov a ich bývalých majiteľov tieto autá už prestali zaujímať.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že najviac priestupkov sa stalo na Námestí slobody a to 70. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky v 684 prípadoch a po odtiahnuté vozidlá si na parkoviská odťahovacích služieb muselo zájsť 131 vodičov.

Kontajner ako spálňa

Že obľúbeným miestom prespávania bezdomovcov sa môže stať aj plastový kontajner títo veľmi dobre vedia. A nedajú si povedať a tieto miesta stále vyhľadávajú. A to aj napriek tomu, že začiatkom minuloročného januára v jednom takomto plastovom  príbytku prišiel o život jeden z nich. V sobotu o šťastí mohol hovoriť ďalší z nich. Za obývačku na kolieskách si zvolil jeden z kontajnerov na Račianskej ulici. V popoludňajších hodinách svoj sníček však musel bratislavský bezdomovec dosnívať a pobral sa preč. Podobne dopadol aj ďalší muž bez strechy nad hlavou. Ten prespával pod zásobovacou rampou lekárne na Radničnom námestí. Ešte predtým, ako svoje miesto v pondelok opustil musel neporiadok ktorý spôsobil po sebe aj poupratovať.

Voda z prasknutého potrubia zaplavovala byty

Nie je to práve najpríjemnejší pohľad na zatečené steny a mokré dlážky. Nájomníci panelového domu na Mamateyovej ulici v Petržalke sa mu však nevyhli vo štvrtok popoludní. V dome totiž prasklo vodovodné potrubie a valiaca sa voda zaplavovala všetko, čo sa jej postavilo do cesty. Je únik zastavili až bratislavskí hasiči, ktorých  na miesto privolali policajti mestskej polície. Potrubie neskôr dali do poriadku pracovníci havarijnej služby.

Pripálený rezeň zadymil celý dom

Dym valiaci sa z okien bytu na prvom podlaží na Wilsonovej ulici v pondelok predpoludním neveštil nič dobré. Našťastie v tomto prípade požiar v byte nezúril. Dym spôsobil  rezeň, ktorý si pripravoval k obedu majiteľ bytu a ten ho zabudol na panvici plnej rozpáleného oleja.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.10.2009 / 13.10.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.