Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2009

Dátum: 28.09.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 21. septembra do 27. septembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2275 udalostí. Medzi nimi bolo aj 251 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili hliadky 1151. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia stáť na nich zaparkovali piati vodiči. Na vyhradených parkovacích miestach zaparkovalo bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá 81 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície v sledovanom týždni 30 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 35 krát.

Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat do štatistiky mestskej polície prispeli 33 krát. V dvoch prípadoch pes svojho pána neposlúchal a zaútočil na človeka.

Značná časť zo zistených priestupkov sa týkala oblasti čistoty a poriadku – 199 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 126 prípadov. Fajčiari porušujúc zákon na ochranu nefajčiarov fajčiac na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento porušili 33 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že jednotlivé hliadky mestskej polície zamestnávali aj prípady súvisiace s nerešpektovaním pravidiel ambulantného predaja – 25 prípadov, nepovoleného pálenia odpadu – 6 zistení, ako aj nedodržania stanovených prevádzkových hodín – 5 porušení. V zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky mestskej polície 172 priestupkov.

Najviac priestupkov a to 83 sa stalo na Námestí SNP. Blokovacie zariadenie si na vozidle našlo namontovaných 606 vodičov a po odtiahnuté vozidlá do areálov odťahovacích služieb si muselo zájsť 168 vodičov.

Mŕtva líška v záhrade

Jeseň záhradkárom zatiaľ praje. Keď ale človek príde do svojej záhrady a uvidí v nej uhynutú líšku, nie je to príjemný pocit. O tomto zážitku by dokázala hovoriť staršia pani, ktorá vo svojej záhradke na Popradskej ulici našla v jednom zo záhonov  v sobotu takmer na pravé poludnie uhynutú mladú líšku. Tento nález nahlásila policajtom mestskej polície. Hliadka sa spojila s pracovníkmi Slobody zvierat a tí  líšku zo záhrady odstránili. Až veterinárne vyšetrenie uhynutého zvieraťa potvrdí, či táto bola alebo nebola táto besná.

Syn v „podmienke“ ohrozoval svoju matku

V sobotu popoludní sa na ružinovských mestských policajtov obrátila so žiadosťou o pomoc istá pani z Ružinova. Doma ju napádal totiž jej syn. Ten do príchodu hliadky „skrotol“ a ničoho sa už nedopúšťal. Akosi pri tomto správaní pozabudol, že má  súdom uložený podmienečný trest. V  prípade opakovania sa podobných útokov by sa už k slovu v jeho prípade dostali príslušníci policajného zboru.

... a hádajúci sa napokon pomerili

Na základe telefonátu na číslo 159 smerovala jedna z hliadok mestskej polície do garáží na Prístavnej ulici. Nevedno prečo, ale hádali sa tu dvaja muži. Na rozhnevaných kohútov stačilo slovko – dve zo strany zasahujúcej hliadky a tí sa razom hádať prestali a vzájomne sa pomerili.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.9.2009 / 28.9.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.