Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2009

Dátum: 24.09.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 14. septembra do 20. septembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2347 udalostí. Medzi nimi bolo aj 225 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a v tomto smere zistili hliadky 1135 porušení. 78 priestupkov súvislo s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez patričného oprávnenia parkovať tu.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 30 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 42 krát.

Značná časť zistených priestupkov sa týkala porušení všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku -  230 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 156 prípadov. Majitelia psov prispeli do štatistiky mestskej polície 53 krát.

22 prípadov sa týkalo porušení zásad ambulantného predaja a trhového poriadku. 59 motoristov si ťažkú hlavu so zaparkovaním svojho vozidla vôbec nerobilo a toto zaparkovali na trávnatých plochách.

V sledovanom týždni hliadky mestskej polície riešili aj priestupcov, ktorí si čas čakania na spoj mestskej hromadnej dopravy krátili na zastávkach MHD s cigaretou v ruke a tých bolo 36. V stanovených záverečných hodinách svoje prevádzky nestihli uzatvoriť zodpovední prevádzkari 13 krát.

Štatistika mestskej polície za sledované obdobie ďalej hovorí, že najviac priestupkov sa stalo       na Vajnorskej ulici a to 88. Blokovacie zariadenie si na vozidlách našlo 576 motoristov a do areálov odťahovacích služieb si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 125 vodičov.

Útočník skončil s obvinením

V sobotu podvečer zasahovala jedna zo hliadok mestskej polície na Záhradníckej ulici. Hliadka do tejto lokality smerovala na základe oznámenia na číslo 159 a tento oznam sa týkal ležiaceho neznámeho muža na chodníku. Policajti sa od neho snažili zistiť či nie je zranený, prípadne nepotrebuje inú pomoc. Odpoveďou 41-ročného Bratislavčana bol fyzicky útok na mestského policajta. Páchateľ ho začal škrtiť a ťahať k zemi. Po použití donucovacích prostriedkov útočník skrotol a hliadka ho s putami na rukách predviedla na policajné oddelenie. Tam si páchateľ vypočul na svoju adresu obvinenie a to konkrétne týkajúce sa spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa.

Hľadaný chlapec sa napokon našiel v Bratislave

Na Primaciálnom námestí sa rozhodol ukázať všetkým prítomným svoje lezecké kvality 11-ročný chlapec z Bratislavy. Tento chovanec reedukačného domova vo Vrábľoch toto zariadenie pred časom opustil a túlal sa po celom Slovensku. V nedeľu vyliezol na okno jednej tunajšej reštaurácie a pri tejto aktivite bol zadržaný hliadkou mestskej polície. Ukázalo sa, že po malom chovancovi pátrajú aj vrábeľskí policajti, preto tuláka hliadka predviedla na najbližšie oddelenie policajného zboru.

Pohryzená matka skončila v nemocnici

Vo štvrtok minútu po polnoci obyvatelia domu na Exnárovej ulici požiadali o pomoc pri riešení hluku, ktorý sa ozýval z jedného bytu na prvom poschodí. Za jeho dverami sa odohrávala bitka medzi matkou a dcérou. Dievča, ktoré je mentálne postihnuté napadlo svoju matku a túto pohrýzla. Zranenie matky si vyžiadalo jej lekárske ošetrenie v nemocnici a dcéra bola vzápätí druhou sanitkou prevezená na psychiatrické oddelenie inej bratislavskej nemocnice.

Babička sa domov nakoniec dostala

V stredu popoludní nešťastná 70-ročná babička požiadala mestských policajtov o pomoc z jednoduchého dôvodu. Pri vychádzaní zo svojho bytu na Studenohorskej ulici nechala v ňom kľúče a zabuchla vchodové dvere bytu. Našťastie sa hliadke podarilo telefonicky spojiť s jej príbuznými a tí byt nešťastnej babičke byt zakrátko otvorili.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.9.2009 / 24.9.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.