Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2012

Dátum: 03.01.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 24. decembra 2012 do 30. decembra 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 420 udalostí. Medzi nimi bolo aj 124 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 173. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a 14 krát na miesto udalosti privolávali príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 10 priestupkov. V jednom prípade bolo zistené podozrenie zo spáchania trestného činu a hliadka mestskej polície zdržala aj osobu po ktorej bolo vyhlásené policajné pátranie. 

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 30 priestupcov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk hliadky mestskej polície zistili 6 krát a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín riešili 10 krát. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 7 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili hliadky mestskej polície na Račianskej ulici a to 11. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené v 106 prípadoch.

Nožom napádal svoju družku

V ranných hodinách na druhý sviatok vianočný ohrozoval svoju 45-ročnú družku jej o tri roky starší druh. Obaja bývali v jednej zo záhradkárskych chatiek v blízkosti konečnej električiek na Karloveskej ceste. Po oznámení prípadu volajúca počkala na hliadku mestskej polície priamo na konečnej električiek a spolu sa vybrali do chatky. Jej druh medzitým zaspal. Ako to v skutočnosti medzi oboma bolo – to už riešia príslušníci policajného zboru, ktorí prípad na mieste prevzali.

Mimo ústavu dlho nepobudol

Po skončení vianočných sviatkov vyhlásila 27. decembra polícia pátranie po ušlom 15-ročnom chovancovi detského ústavu v Bernolákove. Chlapec sa ale za bránami ústavu dlho nezohrial. Na ulici Pri Šajbách ho spozoroval okrskár mestskej polície a odovzdal neskôr privolanej hliadke policajného zboru.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.1.2013 / 4.1.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.