Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2016

Dátum: 26.12.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 19. decembra do 25. decembra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 949 udalostí. Medzi nimi bolo aj 237 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 632. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 19 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v štyroch prípadoch. Tri priestupky sa týkali nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj desať priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj tri prípady nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 5 krát a tri priestupky sa týkali nepovolených pouličných aktivít.

V priebehu týždňa boli na príslušné úrady nahlásené štyri staré vozidlá, dve nové nelegálne skládky a päť prípadov poškodenia dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 4 krát a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v dvoch prípadoch.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 371 krát a 114 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky na Krížnej ulici a to 24.

Nožom udieral do stola

Na prvý sviatok vianočný bola hliadka mestskej polície privolaná do istého podniku na Panskej ulici. Dosť zvláštne sa tu zabával neznámy muž, ktorý navyše nožom začal udierať do stola. Muž hovoril po rusky a nemal pri sebe doklady totožnosti. Hliadkou Policajného zboru bol preto predvedený na najbližšie policajné oddelenie.

        

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.12.2016 / 27.12.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.