Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2017

Dátum: 06.11.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 30. októbra do 5. novembra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1271 udalostí. Medzi nimi bolo aj 260 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 893. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V jednom prípade bolo hliadkou mestskej polície zistené podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 15 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 12 krát. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 15 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 8 ľudí a dva priestupky sa týkali nepovolených pouličných aktivít. V priebehu týždňa mestskí policajti na príslušné úrady nahlásili štyri staré vozidlá a päť prípadov poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 542 krát a 101 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov - 42 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trnavskom mýte.

Neprístojné správanie sa v kostole

Vcelku netradičný prípad riešila jedna z hliadok mestskej polície v pondelok popoludní v Blumentálskom kostole. Od jeho správcu dostali policajti totiž telefonickú informáciu a tá sa týkala správania neznámej ženy. Tá v kostole rozlievala svätenú vodu, zhasínala horiace sviečky a ničila jeho vnútorné vybavenie. Pred príchodom hliadky mestskej polície sa snažila neznáma žena ukryť, čo sa ale 58-ročnej Bratislavčanke nepodarilo. Policajti následne ženu z kostola vykázali.

Agresívneho psa zneškodnila policajná zbraň

Streľbe v piatok v mestskej časti Devín predchádzalo prijatie oznámenia na linku 159. Na Kremeľskej ulici sa mal nachádzať poranený muž napadnutý agresívnym psom. Poškodeným v tomto prípade bol 39-ročný Bratislavčan, ktorého zdravotníci previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Ako sa ukázalo k útoku psa došlo na Štítovej ulici, kde sa tento pes voľne pohyboval mimo chovného priestoru. Pes ohrozoval aj ďalšieho 72-ročného muža. Ten sa stihol pred nim skryť do svojej záhrady. Počas prehľadávania okolia pes zaútočil aj na jedného z príslušníkov mestskej polície. Policajt voči útočiacemu psovi v krajnej núdzi použil služobnú zbraň a psa zneškodnil.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.11.2017 / 7.11.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.