Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2019

Dátum: 17.11.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 11. novembra do 17. novembra 2019 hliadky mestskej polície preverovali v hlavnom meste celkom 1921 udalostí. Medzi nimi bolo aj 375 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1328. Mestská polícia v 5 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 3 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR a v 1 prípade so Slobodou zvierat.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 12 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 22 ľuďom a 3 fajčiari porušili zákon na ochranu nefajčiarov. Požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách evidujeme v 52 prípadoch, obťažovanie osôb v 8 prípadoch, nepovolené pouličné aktivity v 5 prípadoch. Ďalej evidujeme aj 10 prípadov neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk a 2 prípady znečisťovania odpadom. Záverečné hodiny a prevádzkové čase nedodržalo celkom 6 prevádzok. Ďalej evidujeme 1 prípad priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a 1 prípad priestupku proti majetku. Porušovanie zákona o lesoch sme zaevidovali v 2 prípadoch.

Na príslušné úrady mestskí policajti nahlásili 14 vrakov motorových vozidiel, 11 dopravných značiek sme zaznamenali poškodených.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 803 prípadoch a 113 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili v mestskej časti Ružinov na Páričkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 89 priestupkov, rovnaký počet priestupkov 47 evidujeme na Námestí SNP a Viedenskej ceste.

 

Zachraňovali sme muža, ktorý trpí epilepsiou

V priestoroch nášho najnovšie zriadeného pracoviska so sídlom na Obchodnej ulici sme v noci z piatka na sobotu poskytovali prvú predlekársku pomoc 23-ročnému mužovi, ktorému už v minulosti lekári diagnostikovi epilepsiu. Po príchode záchranárov z rýchlej zdravotnej pomoci na miesto bol pacient prevezený do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie ošetrenie.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.11.2019 / 18.11.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.