Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2019

Dátum: 23.10.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 14. októbra 2019 do 20. októbra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1476 udalostí. Medzi nimi bolo aj 393 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 882. V dvoch prípadoch boli hliadkami mestskej polície zistené podozrenia zo spáchania trestného činu. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k ľuďom s rôznymi zdravotnými problémami mestskí policajti sedemkrát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v štyroch prípadoch a v dvoch prípadoch občania mestským policajtom odovzdali nájdené osobné doklady.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 29 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v piatich prípadoch. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 54 ľudí a prípady obťažovania zo strany niektorých neprispôsobivých občanov sa vyskytli v šiestich prípadoch.

Na príslušné úrady boli nahlásené dve nové nelegálne skládky, deväť starých vozidiel a tri prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 533 krát a 102 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 45, zistili a riešili jednotlivé hliadky na Viedenskej ceste.

Epileptik lieky zapíjal alkoholom

V stredu podvečer pomoc záchranárov potreboval 47-ročný muž na Hlavnom námestí. V tomto prípade išlo o epileptika, ktorý lieky zapíjal alkoholickými nápojmi. Bol značne dezorientovaný a sťažoval sa na silné bolesti hlavy. Preto hliadka mestskej polície privolala na miesto pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí muža previezli následne na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Stratené dievčatko v Ružinove

Slnečnú nedeľu na prechádzku využila popoludní 35-ročná Bratislavčanka spolu so svojou 9-ročnou dcérkou. Tú však na chvíľu stratila z dohľadu a malú nie a nie nájsť. Preto prostredníctvom telefonátu na číslo 159 kontaktovala mestskú políciu. Jedna z hliadok, ktorá sa v tom čase nachádzala v blízkosti Seberíniho ulice sa dievčatko veľmi rýchlo našla a vzápätí sa o tom dozvedela aj jej matka. Hliadke mestskej polície sa za rýchly zásah a nájdenie dievčatka samozrejme veľmi pekne poďakovala.

Fotokópiu parkovacieho preukazu používal ako originál

Jedna z hliadok pri kontrole parkovacích miest vyhradených pre zdravotne ťažko postihnutých občanov v Petržalke na Eisteinovej ulici v piatok večer kontrolovala aj parkovací preukaz, ktorý bol umiestnený na prístrojovej doske zaparkovaného vozidla Opel. Už pohľad na samotný preukaz prezrádzal, že s ním niečo nebude v poriadku. Fotokópiu používal 26-ročný Bratislavčan ako pravý preukaz. V tomto prípade sa dopustil podozrenia zo spáchania trestného činu a to falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky, preto jeho ďalšia cesta viedla na príslušné policajné oddelenie, kde v tejto veci bolo začaté trestné stíhanie.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.10.2019 / 23.10.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.