Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2019

Dátum: 27.08.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 19. augusta do 25. augusta 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1240 udalostí. Medzi nimi bolo aj 416 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 654. V 6 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V 1 prípade zistila hliadka mestskej polície podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 35 ľudí. Priestupkov proti verejnému poriadku bolo hliadkami mestskej polície zistených a riešených celkom 14. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 11 prípadoch, v 3 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín a v 1 prípade státie na zeleni. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 6 prípadoch. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk riešila hliadka mestskej polície v 1 prípade a taktiež v 1 prípade zistili mestskí policajti priestupok proti majetku.

V 9 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých osôb a v 5 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 39 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a v 3 prípadoch nepovolené exteriérové sedenie. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 3 krát.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 1 nová nelegálna skládka a 2 prípady poškodenia dopravného značenia. V 3 prípadoch občan odovzdal hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 341 prípadoch a 88 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 52 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.8.2019 / 27.8.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.