Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2020

Dátum: 04.01.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2020

Dozviete sa o nájdenom chlapcovi, zachránenej babičke, či následkoch Silvestrovskej oslavy ...

V týždni od 28. decembra 2020 do 3. januára 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 715 udalostí. Medzi nimi bolo aj 194 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 390. V 10 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v 6 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 8 ľuďom a v 5 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 48 krát.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektovali 3 majitelia psov, čím sa dopustili priestupku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený 16 krát. Mestskí policajti riešili v 1 prípade aj nepovolené pouličné aktivity. Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 4 ľudia. V 1 prípade riešili mestskí policajti priestupok v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 9 starých vozidiel a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 200 prípadoch a 8 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 25 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Ceste mládeže.

Zraneného chlapca našli hlboko v lese

V piatok pred desiatou hodinou večernou požiadala o pomoc policajtov Zásahovej jednotky mestskej polície vykonávajúcich službu v Bratislavskom lesoparku neznáma pani. Tá totiž v ňom nevedela nájsť svojho syna. Toho našťastie policajti našli, síce zraneného, ale živého až pri druhom kameňolome. Zranenia mu na mieste ošetrili a chlapec vzápätí skončil v zdravotníckom zariadení.

Pomoc staršej pani

Po polnoci požiadal o pomoc mestských policajtov v centre mesta istý muž. Ten sa predtým márne snažil dovolať svojej 88-ročnej matke bývajúcej v Petržalke. Policajti so synom tejto pani ju našli ležať u nej v byte na zemi. Nevedela vstať, sťažovala sa na bolesti srdca a nôh. K slovu sa preto dostali privolaní záchranári a tí po sérii prvotných vyšetrení babičku previezli do zdravotníckeho zariadenia.

Ľahol si na električkové koľaje

Počas Silvestrovskej noci sa mestskí policajti v spolupráci s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci postarali aj o muža, ktorý si zrejme  pod vplyvom alkoholu chcel siahnuť na život.  Hliadka muža našla ležať na električkovej koľaji na Obchodnej ulici. Následne boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho previezli do nemocnice. Ďalšia cesta tohto muža potom viedla na policajné oddelenie nakoľko sa ukázalo, že by s ním radi prehodili slovko policajti z Českej republiky, ktorí po ňom vyhlásili pátranie.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.1.2021 / 5.1.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.