Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Po pokuse o nočný nákup skončil v rukách polície (zásahy hliadok 3. – 9.4.2023)

VIDEO
Dátum: 12.04.2023
Autor: Mgr. Peter Borko
Po pokuse o nočný nákup skončil v rukách polície (zásahy hliadok 3. – 9.4.2023)

Predchádzajúci týždeň priniesol mestským policajtkám a policajtom 2 351 udalostí, ktoré museli v uliciach Bratislavy riešiť. Medzi nimi bola pomoc stratenému dievčaťu, nájdenie odcudzeného vozidla ale aj chytenie muža, ktorý sa snažil vlúpať do predajne.

Najviac z 2 351 udalostí, ktorými sme sa zapodievali, sa stalo v Starom Meste (765). Najpočetnejšou kategóriou za celé mesto je tradične oblasť dopravy, v rámci nej sme zaznamenali 998 priestupkov, z toho 52 prípadov závažného porušenia. Išlo zväčša o státie na mieste určenom pre ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím.

Tragédia na Hviezdoslavovom námestí

V piatok, v ranných hodinách, vyslal operátor hliadku zo Starého Mesta k asistencii záchranným zložkám k prípadu na Hviezdoslavovom námestí. Do vozidla OLO, na zber komunálneho odpadu, bol vysypaný kontajner, v ktorom sa nachádzala aj osoba. Po vyprostení tela z vozidla skonštatoval lekár, že má zranenia nezlučiteľné so životom. Čo bolo presnou príčinou úmrtia a prečo bol muž v kontajneri zistí až ďalšie šetrenie. Vyšetrovaním tohto prípadu sa zaoberá Polícia Slovenskej republiky, ktorá v prípade bude poskytovať ďalšie informácie.

Dobíjal sa do obchodu s topánkami

Policajti si pri hliadkovej činnosti na Krížnej ulici spozorovali muža, ako udiera päsťou do sklenených dverí predajne s obuvou. Keď si ich všimol, tak sa dal na útek. Policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie unikajúceho muža prenasledovali a po pár desiatkach metrov ho aj dobehli. Po skontrolovaní prevádzky, na ktorej našli rozbitý výklad, privolali kolegov z Policajného zboru, keďže išlo o podozrenie zo spáchania trestného činu. Taktiež sme vyrozumeli majiteľa predajne. 

zlodej_krizna_Axon_Body_3_Video_2023-04-08_0403_X6040117W_MomentPáchteľa na Krížnej ulici chytila hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie bezprostredne po rozbitý sklenenej výplne dverí. Foto: Mestská polícia Bratislava

Počas soboty bola naša pomoc potrebná v mnohých situáciách

Prvý sa stal na Hviezdoslavovom námestí, kedy po nešťastnom páde zostal bezvládne ležať muž s výrazne krvácajúcou ranou. Policajti neboli na šťastie ďaleko a po telefonáte na linku 159 boli na mieste do niekoľkých sekúnd. Situácia si však žiadala aj záchranárov. Do ich príjazdu poskytli policajti prvú pomoc a silné krvácanie sa snažili zastaviť pomocou gázových tampónov a obväzu z autolekárničky

Staromestskí policajti pomáhali aj na Hurbanovom námestí, kde podľa hlásenia na linku 159 ležala na zemi veľmi opitá mladá žena. Podarilo sa im spojiť sa jej priateľom, ktorý následne po ňu prišiel.

IMG-20230408-WA0003Pomáhali sme aj mužovi pri autobusovej stanici Mlynské Nivy. Foto: Mestská polícia Bratislava

Ružinovské kolegyne a kolegovia taktiež v sobotu večer reagovali na telefonický oznam, podľa ktorého mala pred hlavným vchodom do autobusovej stanice Mlynské Nivy ležať osoba v bezvedomí. Hliadke sa podarilo osobu prebrať, ale tá nedokázala komunikovať. Policajti ju uložili do  stabilizovanej polohy, presvedčili sa či nemá vonkajšie zranenia a privolali RZP. Po vyšetrení záchranármi bola prevezená na odborné vyšetrenie do ružinovskej nemocnice.

Našli sme odcudzené vozidlo

Ružinovské mestské policajtky si počas hliadkovania na Sabinovskej ulici všimli medzi autami stojacimi na parkovisku bielu dodávku s rozbitým predným oknom na strane spolujazdca. Preverením cez kolegov z Policajného zboru SR sme zistili, že vozidlo bolo odcudzené a nachádza sa v pátraní. Hliadka zabezpečovala miesto až do príchodu privolaných príslušníkov štátnej polície, ktorí si prípad prevzali na doriešenie.

Uvidíme sa počas Bratislavských mestských dní

Počas soboty 22. apríla bude opäť jedno z našich najobľúbenejších podujatí. Mestské policajtky a policajtov budú môcť ľudia stretnúť na množstve akcií, kde budú dohliadať na verejný poriadok alebo usmerňovať dopravu – avšak pripravujeme aj predstavenie Útvaru zásahovej jednotky a kynológie na Obchodnej ulici, kde sa budú môcť najmenší zoznámiť s výstroju a výzbrojou, pozrieť si naše autá a dozvedieť sa mnoho o našej robote. 

Na Kamennom námestí, v prípade pekného počasia, bude pre deti prichystané aj dopravné ihrisko. Tie su budú môcť takto zašoférovať v simulovanej premávke.

BMD_23-24april2022_Bratislava_KatarinaBubenikova-117Bratislavské mestské dni na stanici Útvaru zásahovej jednotky a kynológie v roku 2022. Foto: Marek Velček

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.