Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Chráňte si vozidlá - Auto nie je výkladná skriňa

Dátum: 07.10.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Chráňte si vozidlá - Auto nie je výkladná skriňa

Odradiť zlodejov od krádeží motorových vozidiel a ich vykrádania motorista dokáže. Vo vozidlách preto nenechávajte cenné veci, tašky, elektroniku, šatstvo. Tieto pred nepovolanými očami odložte radšej do batožinového priestoru vozidla. Vďačným cieľom zlodejov sú aj autorádiá.

Odradiť zlodejov od krádeží motorových vozidiel a ich vykrádania motorista dokáže. Vo vozidlách preto nenechávajte cenné veci, tašky, elektroniku, šatstvo. Tieto pred nepovolanými očami odložte radšej do batožinového priestoru vozidla. Vďačným cieľom zlodejov sú aj autorádiá.
 
Aj keď väčšina z nich má už odnímateľný panel, bez ktorého je autorádio nefunkčné, mnohí ho i tak nechávajú v automobile „ukrytý“ pod sedadlami, prípadne v príručnom odkladacom priestore. Zlodeji o tom veľmi dobre vedia. Pozor aj na voľne odložené, hoci i prázdne igelitové tašky pohodené na sedadlách automobilov. Zlodeji nevedia, čo v nich je. V snahe získať ich, neváhajú vozidlo poškodiť a rozbiť na ňom okná. Krádeži automobilu sa dá zabrániť namontovaním bezpečnostného spínača, ktorým prerušíte elektrický okruh vozidla, zlodejov odradia aj mechanické zabezpečovacie zariadenia na volant, či rýchlostnú páku.
 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 6.10.2016 / 7.10.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.