Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2018

Dátum: 05.11.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 29. októbra do 4. novembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1007 udalostí. Medzi nimi bolo aj 252 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 617. Mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci v 7 prípadoch a v 1 prípade hliadka mestskej polície zistila osobu v pátraní.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 31 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 1 krát a v 3 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila v 7 prípadoch a v 2 prípadoch bolo zistené užívanie verejného priestranstva bez povolenia.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 5 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 21 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. Za nepovolený ambulantný predaj boli mestskou políciou riešení 2 priestupcovia. Nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách riešili mestskí policajti v 8 prípadoch a v 2 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 11 prípadov poškodenia dopravného značenia, 2 nelegálne skládky a v 2 prípadoch odovzdali občania hliadkam mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 410 prípadoch a 38 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 28 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí Eugena Suchoňa.

Muž vypátraný na Bottovej ulici

Mestskí policajti z Expozitúry Bratislava I v noci z utorka na stredu vypátrali hľadaného 42-ročného Bratislavčana, po ktorom Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave I vyhlásilo dňa 23.10.2018 pátranie ako po osobe obvinenej z majetkovej trestnej činnosti. Zadržali ho na Bottovej ulici, keď bolo zjavné, že má pri sebe veci pochádzajúce z cudzieho motorového vozidla. Vypátraného muža odovzdali príslušníkom Policajného zboru.

Zabránili sme nešťastiu

V nedeľu vo večerných hodinách počas výkonu hliadkovej činnosti na Vajnorskej ulici mestskí policajti z Expozitúry BA III spozorovali muža pohybujúceho sa po vozovke, pričom dotyčný nemal na nohách žiadnu obuv, mal poranené ruky a viackrát sa snažil skočiť pod kolesá prichádzajúcich vozidiel. Mestskí policajti neváhali, muža okamžite stiahli z vozovky na chodník aj napriek tomu, že sa správal agresívne a javil známky požitia alkoholických nápojov. Na miesto boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí následne za doprovodu hliadky Policajného zboru muža previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.  

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 6.11.2018 / 6.11.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.