Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2018

Dátum: 02.10.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 24. septembra do 30. septembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1532 udalostí. Medzi nimi bolo aj 271 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1165. Mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci v 3 prípadoch a 1 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 11 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát a v 8 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov mestská polícia riešila v 2 prípadoch a v 1 prípade bol zistený priestupok proti majetku.

Nepovolené pouličné aktivity riešila hliadka mestskej polície v 1 prípade a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 9 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 7 prípadoch. Za nepovolený ambulantný predaj bol mestskou políciou riešený 1 priestupca , v 1 prípade bolo zistené nepovolené pálenie odpadu a rovnako v 1 prípade hliadka mestskej polície riešila neoprávnené vylepovanie plagátov.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 5 prípadov poškodenia dopravného značenia a 1 nová nelegálna skládka.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 705 prípadoch a 124 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 50 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Chodec na vozovke frekventovaného mostu

Na prelome soboty a nedele, krátko po polnoci, prijala mestská polícia oznam o tom, že priamo po vozovke Mosta SNP sa pohybuje chodec. Na miesto bola preto ihneď vyslaná hliadka, ktorá situáciu preverila a skutočne spozorovala muža na vozovke mostu. Muž hliadke tvrdil, že z týchto miest má lepší výhľad na svetelnú šou, ktorá počas víkendu zaplavila ulice hlavného mesta. Hliadka mestskej polície nasmerovala dotyčného do pešej zóny.

Už je v rukách matky

Počas sobotného podujatia Biela noc, kde mestská polícia tak ako aj v minulom roku zabezpečovala verejný poriadok si jedna z hliadok všimla medzi ľuďmi vystrašené dieťa. Mestskí policajti sa o, ako sa neskôr ukázalo, 6-ročného chlapčeka postarali a v priebehu 10 minút našli jeho matku, ktorej dieťa odovzdali. 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.10.2018 / 2.10.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.