Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 15. novembra do 21. novembra 2004

Račianska ulica opäť zvíťazila

V minulom týždni zistili a riešili hliadky mestskej polície v Bratislave 1796 priestupkov. Čo do ich počtu, prvé miesto patrí opäť Račianskej ulici, kde hliadky zaznamenali 58 rozličných previnení. Štatistika MsP ďalej prezrádza, že z celkového počtu priestupkov 1796 až 657 priestupkov tvorili prehrešky motoristov voči pravidlám cestnej premávky. V 94 prípadoch motoristi bez patričného povolenia obsadili vyhradené parkovacie miesta. 90 priestupkov z uplynulého týždňa smerovalo do oblasti verejného poriadku, 115 sa týkalo čistoty a poriadku, v 44 prípadoch hliadky zistili neporiadok okolo kontajnerových stojísk. Bohatá na priestupky bola aj zóna s obmedzeným státím, kde zaznamenali 67 prípadov, či pešia zóna so 70 priestupkami. Záverečné hodiny nedodržali v 11 reštauračných a  zábavných zariadeniach, na verejnosti si alkoholické nápoje len tak z fľašky doprialo 152 ľudí. Do týždňovej  štatistiky prispeli so 68 novými prípadmi aj majitelia psov, hliadky riešili aj 18 prípadov obťažovania okoloidúcich neprispôsobilými občanmi, či 5 prípadov používania zábavnej pyrotechniky, ako aj tri prípady poskytovania a dožadovania sa sexuálnych služieb.

V Čiernom lese si svoje nesprávne zaparkované motorové vozidlá našlo 92 motoristov, na ďalších 296 vozidiel nasadili jednotlivé hliadky blokovacie zariadenia.

Favorit s ukradnutými značkami

V stredu neskoro v noci spozorovala hliadka MsP na Račianskej ulici otáčajúci sa biely Favorit cez električkové koľajnice na miestach, kde je to zakázané. Vodiča Favoritu preto mestskí policajti zastavili. Ten ale nemal pri sebe doklad totožnosti a napokon sa aj priznal, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. To ale z jeho strany zďaleka nebolo všetko. V evidencii motorových vozidiel policajti zistili, že senecké evidenčné čísla, ktoré boli na aute namontované pôvodne patrili dodávke Škoda 1203, tá však bola pred časom jej majiteľovi ukradnutá. Ako sa k týmto evidenčným číslam 21-ročný Bratislavčan dostal, vysvetľoval neskôr už na policajnom oddelení.

Taxikári blokovali autobusy

Pri Auparku v Petržalke neďaleko hlavného vchodu bez problémov zaparkovali svoje taxíky na zastávke MHD viacerí taxikári. Spôsobili tak nemalé problémy vodičom autobusov MHD, ktorým sa ich podarilo obchádzať len s veľkými ťažkosťami. Poriadok na zastávke napokon  urobila privolaná hliadka MsP a tá troch taxikárov za priestupok vyriešila blokovými pokutami.

Bezvládny muž v kontajneri

Štvrtok vo  večerných hodinách smerovala jedna z hliadok mestskej polície na Gercenovu ulici v Petržalke. Podľa telefonátu na číslo 159 mal v jednom z kontajnerov bezvládne ležať neznámy muž. Oznam bol pravdivý, mestskí policajti staršieho vysileného pána z kontajnera dostali na slobodu a poskytli mu prvú pomoc. Nakoľko sa asi 60-ročný muž nedokázal pohybovať na vlastných nohách a jeho zdravotný stav si vyžadoval lekárske ošetrenie, zabezpečili mu prevoz sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci do najbližšej nemocnice.

Slovne na ošetrujúcu lekárku

V ten istý deň ale v predpoludňajších hodinách zasahovala hliadka MsP v zdravotníckom stredisku na Strečnianskej ulici. Do kože sa tu nevedela vpratať jedna z pacientiek a tá nevyberanými slovami napádala službukonajúcu lekárku. Vraj preto, že sa nemohla dostať k zdravotnému záznamu. „Tiežpacientka“ na príchod hliadky MsP nepočkala a keď zdravotnú kartu od lekárky nedostala, pobrala sa preč.

Opilec pri kostolíku

S konzumáciou alkoholických nápojov to zrejme značne prehnal 31-ročný Bratislavčan. Toho odmietli jeho nohy poslúchať rovno pred kostolíkom na Prižickej ulici. Zosunul sa k zemi a zaspal. Vôbec mu neprekážalo, že je zranený na hlave. Z alkoholického opojenia ho prebrala hliadka mestskej polície a zraneného Bratislavčana s krvácajúcou hlavou  sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci previezla na ošetrenie do nemocnice.

Odpadu sa nakoniec nezbavil

Stavebného odpadu sa chcel len tak zbaviť v lokalite Ketelec pri Podunajských Biskupiciach 58-ročný stavebník. Aj sa mu podarilo, lenže založenie čiernej skládky neušlo pozornosti hliadke mestských policajtov. Po ich zásahu musel Bratislavčan neporiadok opäť naložiť na prívesný vozík a odložiť tam, kam odpad patrí – teda na legálne skládky zriadené v tejto mestskej časti.

Mestskí policajti si posvietili na taxikárov

V piatok predpoludním  bratislavskí príslušníci mestskej polície opäť zaostrili svoju pozornosť na vodičov taxislužieb v Bratislave. Na troch stanovištiach spolu s pracovníkmi Obvodného úradu zastupujúcich živnostenský odbor prekontrolovali šesť vozidiel. Traja taxikári však čisté svedomie nemali. Chýbali im  totiž doklady o odbornej spôsobilosti. Dnešné jazdenie bude mať preto pre na ich dohru na príslušnom referáte Obvodného úradu a všetkých čaká niekoľkotisícová pokuta.

Od začiatku tohto roku mestská polícia urobila v Bratislave niekoľko takýchto kontrol. Ich výsledkom je zistenie 148 rozličných porušení. Taxikári v 69 prípadoch za ne zaplatili na mieste blokové pokuty, jeden prípad odstúpila MsP na ďalšie doriešenie na príslušný dopravný inšpektorát a v zvyšných prípadoch bolo zo strany príslušných orgánov začaté objasňovanie v rámci správneho konania.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.