Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 15. augusta do 21. augusta 2005

Uplynulý týždeň opäť bohatý na priestupky

Ani v uplynulom týždni si mestskí policajti v Bratislave nemohli sťažovať na nedostatok práce. Štatistiky totiž prezrádzajú, že v priebehu týždňa riešili 1868 udalostí, pričom v 139 prípadoch sa preverované udalosti ukázali neopodstatnenými. Opodstatnenými ale bolo 607 priestupkov, o ktoré sa postarali motoristi ignoráciou príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. V dvoch prípadoch nezodpovední vodiči zaparkovali svoje vozidlá na vyhradených miestach pre zdravotne postihnutých vodičov. V štatistike sa objavilo aj 121 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích boxov, ako aj 123 priestupkov smerujúcich do oblasti porušenia verejného poriadku. Majitelia psov týždňovú štatistiku doplnili o 50 nových zistení, v oblasti čistoty a poriadku zistili mestskí policajti 212 porušení. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk hliadky upozorňovali správcov a majiteľov domov 33 krát, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 19 trhovníkov. Na trávnatých plochách bez okolkov svoje motorové vozidlá zaparkovalo 79 motoristov.

V pešej zóne v priebehu týždňa zistili a riešili hliadky MsP 57 priestupkov a 162 priestupkov sa stalo v zóne s obmedzeným státím. S dodržiavaním záverečných hodín si ťažkú hlavu nerobili ani v niektorých zábavných a reštauračných zariadeniach a porušení z tohto titulu zaznamenala mestská polícia šesť. Napriek nepriaznivému počasiu sa vyskytli aj prípady porušovania všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 163, ako aj obťažovanie okoloidúcich žobrákmi – 31 prípadov. Niektoré z nich sa stali aj na Námestí SNP, kde mimochodom v rámci uplynulého týždňa zistili mestskí policajti 82 priestupkov. Parkovanie na zakázaných miestach sa značne predražilo pre 161 vodičov, ktorým odtiahli ich motorové vozidlá, aktuálne boli v priebehu týždňa aj blokovacie zariadenia a „papuče“ hliadky použili 371 krát.

Nebezpečná zábava

V utorok predpoludním prázdninový čas trávil skutočne netradičným spôsobom na Šándorovej ulici 13-ročný chlapec. Ten z okna rodičovského bytu na siedmom poschodí vyhadzoval igelitové vrecúška naplnené vodou na ulicu a radosť mu robilo, keď sa tieto pri dopade na asfalt roztrhli a voda z nich postriekala chodník. Jedno takéto vrecúško ale dopadlo aj na hlavu nič netušiaceho okoloidúceho muža. Ten sa preto skontaktoval s hliadkou mestskej polície a tá chlapca vypátrala. Doma bola v tom čase aj jeho mama. Prisľúbila, že chlapcovi vysvetlí nebezpečenstvo, ktoré vyhadzovaním vrecúšok môže chodcom spôsobiť.

Bolo mu teplo?

Vo štvrtok, hoci počasie to vonkoncom nenaznačovalo, bolo prihorúco v parčíku na Škultétyho ulici istému bezdomovcovi. Ten obnažoval okoloidúcim svoje telo a správal sa neprístojne. Privolaná hliadka mestskej polície mu jeho zábavku prekazila a z parku ho vykázala.

O nocľah má už postarané

Pomocou kamerového systému zaregistroval operátor mestskej polície neznámeho muža, ktorý si spokojne „odfukoval“ na trávniku neďaleko Páričkovej ulice. Priamo na mieste hliadka mestskej polície zistila, že pod holým nebom si ustlal 29-ročný muž z okresu Vranov nad Topľou. V policajných evidenciách nebolo jeho neznáme, pretože vranovskí policajti po ňom už dávnejšie bezvýsledne pátrali. Hliadka MsP preto spáča odprevadila na príslušné policajné oddelenie a v týchto chvíľach má už tento muž o strechu nad hlavou postarané.

 

       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.