Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2006

Dátum: 04.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2006

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 23. októbra do 29. októbra 2006

V počte priestupkov prvenstvo patrilo Lamačskej ulici

V priebehu uplynulého týždňa riešili bratislavskí mestskí policajti 1956 udalostí. Medzi nimi bolo aj 727 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 82 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest. 84 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia zásad verejného poriadku, 201 sa týkalo čistoty a poriadku, či skôr pravého opaku týchto slov.

So zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nenašlo spoločnú reč 27 tiežpredajcov, trávnaté plochy si za parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 104 motoristov. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo 176 porušení a v pešej zóne zistili hliadky 85 priestupkov. Štrnásť kaviarnikov nestihlo dodržať stanovené záverečné hodiny.

Pitný režim na verejných priestranstvách konzumáciou alkoholických nápojov napriek ich zákazu sa snažilo dodržať 122 vyznávačov lacného vína  priestupcov. Činní obchádzaním  všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat boli aj majitelia psov a tí štatistiku doplnili o 82 nových zistení. Žobrákom ich živnosť hliadky prekazili 21 krát.

Najviac priestupkov v priebehu uplynulého týždňa sa stalo na Lamačskej ceste a to 58. Blokovacie zariadenie na nesprávne parkujúcom vozidle si našlo 434 motoristov a 210 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Nočná kontrola

V noci z utorka na stredu prebehla v Bratislave celomestská akcia zameraná na osoby, po ktorých je vyhlásené policajné pátranie a veci pochádzajúce z trestnej činnosti. Okrem mestskej polície sa na nej zúčastnili aj príslušníci policajného zboru a železničnej polície. V priebehu troch hodín prekontrolovali 264 osôb, pričom dve osoby podozrivé zo spáchania trestnej činnosti skončili na policajných oddeleniach. Na nich skončili aj dve osoby, po ktorých bolo vyhlásené celoštátne pátranie.

Medzi bezdomovcami aj deti

Najstarším bezdomovcom je zatiaľ v hlavnom meste 56-ročný muž z východného Slovenska, naopak najmladšou osobou sa stala ročná Alžbetka z Chebska, ktorú mestskí policajti našli spolu s 29-ročnou matkou v opustených garážach na Zátiší. V týchto garážach taktiež s matkou prespávala aj štvorročná Vanesa. Oba tieto prípady mestskí policajti nahlásili príslušnému odboru sociálnych vecí novomestského miestneho úradu.

Bloková pokuta donútila vedúceho stavby konať

Vo štvrtok predpoludním telefonát na číslo 159 nasmeroval jednu z hliadok mestskej polície na ulicu Pod vinicami. V dôsledku búracích prác na jednej stavbe prach značne znečisťoval celé okolie. Náprava nastala až po zásahu hliadky, kedy zodpovedný pracovník búraniska zabezpečil jeho polievanie vodou. Blokovej pokute sa aj tak za porušenie všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku nevyhol.

Prevracal stoly a hádzal kamene

45-ročného muža pôsobiaceho na Zochovej ulici a denno-denne zastavujúceho okoloidúce vozidlá ohrozujúc tým svoj vlastný život pravdepodobne v piatok popoludní už táto aktivita omrzela a pobral sa do centra mesta. Na Panskej ulici ale jeho pozornosti neunikli stolíky reštauračného zariadenia, ktoré prevrátil. To ale nebolo zďaleka všetko. Po nič netušiacich ľuďoch začal bezdôvodne hádzať kamene. Nakoľko javil známky duševnej choroby, hliadka mestskej polície k nemu privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Opitý vypadol z taxíka

V sobotu mali mestskí policajti ale aj zdravotníci plné ruky práce s 50-ročným Bratislavčanom. Ten značne spoločensky unavený vypadol z taxíka a zostal ležať na zemi. V dôsledku spoločenskej únavy nevládal stáť na vlastných nohách, jednoznačne sa nedalo posúdiť, či pri páde neutrpel aj zranenia. Preto sa ho ujali privolaní záchranári a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Chlpatý tulák

Hostí, ktorí mienili stráviť nedeľňajšie popoludnie v istom reštauračnom zariadení na Ondavskej ulici ohrozoval túlajúci sa ovčiak. Na psa bez pána preto upozornili mestských policajtov. Nasledoval ďalší telefonát a to na Slobodu zvierat. K slovu sa ale nedostali a pes neskončil v útulku. Prihlásila sa k nemu totiž jeho 52-ročná majiteľka, ktorej chlpáč ušiel. Okrem radosti z nájdenia zatúlaného psa ju ešte čakala aj bloková pokuta za porušenie príslušného všeobecne záväzného nariadenia o podmienkach chovu domácich zvierat.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2008 / 4.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.