Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2009

Dátum: 07.09.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 31. augusta do 6. septembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2015 udalostí. Medzi nimi bolo aj 249 takých, ktoré sa po preverení ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých zistili 972. V troch prípadoch motoristi zaparkovali svoje vozidlá na miestach vyradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo svoje vozidlá 81 vodičov.

Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali v sledovanom týždni hliadky mestskej polície 46 krát. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 15 priestupkov a majitelia psov prispeli do štatistiky 26 krát.

V oblasti porušení všeobecne záväzných nariadení prevládali priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 175 zistení. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nedbalo 15 predávajúcich a trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 41 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 160 priestupkov. Na miestne úrady bolo nahlásených 15 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 78 priestupcov. Prípady obťažovania okoloidúcich riešili mestskí policajti 7 krát. Pri kontrolách zameraných na taxikárov zistili v ich radoch hliadky MsP 16 porušení a tie budú mať dohru v rámci správneho konania.

Najviac priestupkov sa stalo na Vajnorskej ulici a to 115. Blokovacie zariadenia si na vozidle našlo 550 vodičov a 95 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Bitkári sa schovali za sochami

1. septembra len niekoľko minút po polnoci na Námestí SNP ležal na chodníku neznámy zranený muž. Ten hliadke mestskej polície povedal, že ho zbili dvaja mládenci a odišli smerom k Poštovej ulici. K zranenému mužovi hliadka privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a zakrátko zadržala aj dvoch Bratislavčanov, ktorí sa o incident postarali. Tí sa snažili schovať za sochami na námestí. Dvaja 20-roční útočníci neskôr skončili na policajnom oddelení.

Hľadaná Bratislavčanka skončila na polícii

V pondelok 31. augusta večer  preverovala jedna z hliadok mestskej polície oznam týkajúci sa neznámej ženy, ktorá ležala na Lotyšskej ulici. Tá nemala pri sebe doklady totožnosti, no pri preverovaní v policajných evidenciách sa ukázalo, že táto Bratislavčanka je už nejaký ten čas hľadaná políciou. Preto ju hliadka predviedla na policajné oddelenie v Podunajských Biskupiciach. 

Okradnutí Belgičania

Dovolenka na Zlatých pieskoch nedopadla práve najlepšie pre Belgičanov, ktorí ju trávili v tamojšom kempe. V sobotu popoludní títo s hrôzou zistili, že svoje osobné veci majú preč. Chýbali im peniaze, doklady, kľúče od auta a ruksaky. O krádež sa postaral zatiaľ neznámy zlodej, ktorý si veci Belgičanov jednoducho prisvojil a zmizol preč. Jeho meno zostáva zatiaľ neznáme.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.9.2009 / 7.9.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.