Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2010

Dátum: 02.11.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 25. októbra do 31. októbra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2169 udalostí. Medzi nimi bolo aj 268 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili a riešili hliadky MsP 1484. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať na ich zanechali traja motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili mestskí policajti 25 prípadov. Majitelia psov štatistiku mestskej polície v sledovanom týždni doplnili o 21  nových zistení.

Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 82 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 36 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 8 predajcov. Stanovené prevádzkové hodiny nedodržali zodpovední pracovníci v 8 prevádzkach.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 47 motoristov. V pešej zóne riešili hliadky mestskej polície 12 porušení a alkoholické nápoje napriek zákazu ich konzumácie si na verejných priestranstvách doprialo 52 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich riešili mestskí policajti 9 krát.

Na príslušné úrady zároveň jednotlivé okrskové stanice mestskej polície nahlásili 13 starých vozidiel. Na telefonáty, v ktorých oznamovatelia upozorňovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 4 krát. Fajčiari porušujúc zákon na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento porušili 48 krát.

Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že najviac priestupkov a to 51 zistili a riešili hliadky MsP na Mostovej a Saratovskej ulici. Blokovacie zariadenia si na vozidlách našlo 665 vodičov a 187 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Riaditeľské voľno s pohárikom v ruke

Riaditeľské voľno na istej základnej škole v Ružinove vo štvrtok predpoludním niektorí žiaci využili pobytom na detskom ihrisku na Mesačnej ulici. Všetko by bolo v tomto prípade v poriadku, keby na tomto ihrisku nefajčili a nekonzumovali alkoholické nápoje. 15-ročný chlapec ich silu nezvládol a odpadol. K pacientovi preto mestskí policajti privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí chlapca s takmer jedným promile odviezli do detskej fakultnej nemocnice na Kramároch. O niečo lepšie na tom bola jeho 13-ročná kamarátka, ktorej v dychu zistila hliadka 0,5 promile. Dievčinu priamo z ihriska odviedol domov je otec a rodičia oboch žiakov budú mať ešte čo to vysvetľoval aj na príslušnom odbore sociálnych vecí.

Hnev si vyvŕšil na zaparkovanom  Renaulte

V stredu 27. októbra si čas niekoľko minút pred polnocou krátil 25-ročný Bratislavčan tým, že vyzváňal na domové zvončeky ľudí bývajúcich na Riazanskej ulici a rušil tak nočný pokoj. Keď mu nikto z obyvateľov telefón nebral, muž si svoju zlosť vybil na zaparkovanom motorovom vozidle Renault. Po jeho nájazde zostalo na ňom rozbité ľavé zadné svetlo. Hliadka mestskej polície podozrivého muža zadržala a následne predviedla na najbližšie oddelenie policajného zboru.

Podchladený muž na chodníku

V piatok predpoludním na ulici Pri Habánskom mlyne potreboval pomoc neznámy muž. Ten ležal nevládne na chodníku a nedokázal sa postaviť na vlastné nohy. Známky požitia alkoholických nápojov nejavil, vzhľadom ale k jeho zdravotnému stavu privolali k neznámemu mestskí policajti pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Tí následne podchladeného muža previezli na ošetrenie do nemocničného zariadenia.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.11.2010 / 3.11.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.