Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2012

Dátum: 28.08.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 20. augusta do 26. augusta 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1856 udalostí. Medzi nimi bolo aj 272 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

V oblasti porušení pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke hliadky mestskej polície riešili počas týždňa 1023 porušení. V jednom prípade spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a 8 krát s pracovníkmi Slobody zvierat.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky MsP 32 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 29 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 130 priestupcov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 14 predajcov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 203 priestupcov. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi sa vyskytli 14 krát a 4 priestupky sa týkali nepovoleného spaľovania odpadu.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo hliadkami mestskej polície zistené v 41 prípadoch. Terčom vandalov sa stalo aj dopravné značenie a to 13 krát. Na príslušné úrady okrskové stanice mestskej polície nahlásili 7 starých vozidiel.

Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 71. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené v 439 prípadoch a 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

S ukradnutými plechmi sa ďaleko nedostal

V pondelok v podvečerných hodinách jedna z hliadok mestskej polície preverovala oznam týkajúci sa krádeže plechov zo stavby na Kozej ulici. Podozrivého muža, ktorý mal tieto plechy naložené na káričke a smeroval s nimi pravdepodobne do niektorých zo zberných surovín spozorovala hliadka na Židovskej ulici. Občan, ktorý túto skutočnosť oznámil, podozrivého muža spoznal. Ten predtým preskočil oplotenie stavby, plechy si naložil na káričku a pobral sa preč. Z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu 39-ročného muža z Malého Hostieho si na ďalšie objasňovanie prevzali príslušníci policajného zboru.

Zabudnuté kotlíky pred potravinami

Pred predajňou potravín na Dulovom námestí po jej uzatvorení zostali na chodníku v stredu večer zabudnuté medené a antikorové kotlíky. Vystavený tovar pred predajňou si našťastie všimli  policajti mestskej polície. Tí medené a antikorové kotlíky nakoľko sa k nim nikto nehlásil a v predajni už nebolo ani živej duše, naložili do auta a odviezli na stanicu mestskej polície. Tu si ich na druhý deň  prevzali pracovníci tejto predajne.

Zranený muž z potravín skončil v nemocnici

V utorok takmer na pravé poludnie do predajne potravín na Varšavskej ulici smerovala jedna z hliadok mestskej polície. Mal sa tu mal nachádzať zranený muž. Ten mal viaceré poranenia na hlave, preto sa mestskí policajti spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a tí pacienta previezli na ošetrenie do nemocnice.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.8.2012 / 28.8.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.