Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2013

Dátum: 28.10.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2013

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 21. októbra do 27. októbra 2013 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1815 udalostí. Medzi nimi bolo aj 317 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom  však patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v priebehu týždňa 1241. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, v jednom prípade s pracovníkmi Slobody zvierat a v jednom prípade s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 12 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 8 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 44 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol hliadkami mestskej polície zistený 15 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo osem predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo hliadkami mestskej polície zistené 15 krát. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 46 motoristov.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že v pešej zóne sa stalo 9 rôznych priestupkov. Na príslušné úrady bolo nahlásených sedem nelegálnych skládok, ako aj šesť starých vozidiel. Prípady poškodenia dopravných značiek sa vyskytli 5 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 634 krát a 174 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov počas týždňa sa stalo na Antolskej ulici a to 55.

Automat výhru nechcel dať

V nedeľu popoludní sa na mestskú políciu telefonicky obrátil istý muž so žiadosťou o pomoc. Vraj ho v herni na Gagarinovej ulici okradli. Jedna z  hliadok tento oznam prirodzene okamžite preverila a čiastočne sa tento  zakladal na pravde. Zlodejom v tomto prípade ale nebol človek, ale automat, do ktorého tento muž vhadzoval mince mysliac si, že bude úspešný a niečo vyhrá. Ako to už v takýchto prípadoch býva, automat sa nedal a výhry sa tento muž nedočkal. Svoj hnev hráč navyše intenzívne tlmil aj konzumáciou alkoholu. Policajti mu preto odporučili, aby s hrou prestal a pobral sa radšej domov.

Psíci z autobusovej zastávky skončili v útulku

Dvoch zúbožených psíkov našla  hliadka mestskej polície priviazaných o stĺp zastávky mestskej hromadnej dopravy na Tomášikovej ulici vo štvrtok večer. K psíkom boli preto privolaní pracovníci Slobody zvierat a tí ich umiestnili vo svojom útulku do času, kedy si ich osvojí človek, ktorý k nim bude mať určite iný vzťah ako ich pôvodný majiteľ.

Spod zaparkovaného auta vytekal olej a benzín

V sobotu popoludní sa pod zaparkovaným osobným motorovým vozidlom na Piešťanskej ulici vytvorila obrovská olejová mláka. Ako zistili policajti mestskej polície z vozidla vytekal okrem oleja aj benzín. Preto na miesto privolali hasičskú jednotku a hasiči pomocou absorbčných materiálov olejovo-benzínové mláky zlikvidovali.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.10.2013 / 29.10.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.